ukenru
shakhti-stepova-u-sichni-bulo-vidileno-11-5-mln-grn-i-nasalik

Шахті "Степова" у січні було виділено 11,5 млн грн - І.Насалик

 • 8974 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Для освоєння лав на шахті "Степова" в січні 2016 року їй було виділено 11,5 млн грн. Про це журналістам перед початком позачергового засідання уряду заявив міністр палива та енергетики ігор Насалик, передає кореспондент УНН.

"Саме цій шахті ми виділили 11,5 млн грн, щоб вони проводили освоєння лав. Це було якраз у січні місяці", - сказав І.Насалик.

Він підтвердив, що вибух на шахті справді був, але цей спалах є невластивим для глибини 500-600 метрів.

Також, він уточнив, що виділені кошти були виділені саме на освоєння нових лав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Постраждалий гірник про трагедію на шахті "Степова": пам’ятаю вибух, а потім дим

За даними ДСНС, 2 березня о 12:46 у селі Глухів Сокальського району Львівської області на шахті №10 "Степова" ВАТ "Львіввугілля" на горизонті 550 м, в 119-у конвеєрі внаслідок вибуху сталося обрушення гірської породи.

На шахті працювало 172 гірника, на аварійній ділянці 34 гірника, з яких 8 загинуло та 6 травмовано, усіх піднято на поверхню.

Прем'єр В.Гройсман скасував усі заходи і вилетів на Львівщину через вибух на шахті, де відвідав постраждалих на шахті "Степова" у лікарні Червонограда.

Також додамо, сьогодні, 3 березня, оголошено днем жалоби за загиблими гірниками внаслідок обвалу на шахті "Степова". О 12:00 Україна хвилиною мовчання вшанувала пам'ять загиблих шахтарів.

Українські Національні Новини

Суспільство