ukenru
shakhray-vimagav-ponad-50-tis-dolariv-vidayuchi-sebe-za-druga-zelenskogo-gpu

Шахрай вимагав понад 50 тис. доларів, видаючи себе за друга Зеленського – ГПУ

 • 24586 переглядiв

КИЇВ. 1 листопада. УНН. Особі, яка, видаючи себе за друга Президента Володимира Зеленського, намагалася заволодіти понад 50 тис. доларів, повідомили про підозру. Про це повідомили у пресслужбі ГПУ, передає УНН.

"За процесуального керівництва прокурорів Генеральної прокуратури громадянину України, який намагався заволодіти грошовими коштами в особливо великих розмірах шляхом шахрайства, повідомлено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 КК України", - йдеться в повідомленні.

За даними слідства, чоловік, видаючи себе за близького товариша Президента, голови Верховної Ради України, керівника Офісу Президента, першого заступника керівника ОП, віце-прем’єр-міністра України – міністра цифрової трансформації та, створюючи враження про серйозність своїх зв’язків і вплив на політичну ситуацію, у тому числі, на вирішення кадрових питань щодо призначення на керівні посади в органи влади, вводив потерпілих в оману та намагався заволодіти грошовими коштами в особливо великих розмірах.

"Зокрема, за так зване призначення потерпілого на керівну посаду заступника одного з державних підприємств у сфері освіти, вищевказана особа вимагала передати нібито "кураторам" грошові кошти двома траншами – 28 тис. грн та 50 тис. доларів", - повідомили у ГПУ.

Також, як зазначається, за його вимогою 18 жовтня 2019 року 28 тис. грн перераховано на вказаний ним картковий рахунок. При цьому, за даними слідства, отримані від потерпілого кошти він не мав наміру передавати зазначеним службовим особам, а планував заволодіти ними.

"В четвер, 31 жовтня 2019 року після одержання другої частини грошових коштів у розмірі 50 тис доларів США його затримано на місці скоєння злочину", - йдеться в повідомленні.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, на Київщині у кандидата на посаду голови однієї з райадміністрацій, який брав участь у проекті LIFT, шахраї намагались отримати 150 тис. доларів, посилаючись на зв’язки в Офісі Президента.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП