sex-is-cool-but-putins-death-better-u-rf-sud-oshtrafuvav-divchinu-za-napis-na-sumtsi

"Sex is cool but putin's death better": у рф суд оштрафував дівчину за напис на сумці

 • 591229 переглядiв

КИЇВ. 3 серпня. УНН. Мешканку краснодара оштрафували на 30 тисяч рублів через фото сумки з написом "Sex is cool but putin's death better" - за "дискредитацію" армії рф. Раніше її штрафували через татуювання собаки в райдужному шарфі, повідомляє УНН з посиланням на росЗМІ.

Деталі

Ленінський районний суд краснодара оштрафував на 30 тис. рублів 21-річну Олександру за статтею про "дискредитацію" дій російських військових в Україні. За словами Олександри, в матеріалах справи про "дискредитацію" є п'ять скріншотів з її інстаграма, серед яких фото сумки з написом "Ні війні" та аналогічного графіті, знімок стікера з написом "Мир", скріншот зі сторіс і фото бавовняної сумки з написом "Sex is cool but putin's death better" ("Секс - це круто, але смерть путіна краща").

28 червня додому до дівчини прийшли двоє поліцейських у цивільному. Вони повідомили Олександрі, що на неї надійшла скарга, і відвезли її в управління МВС по краснодару. Там дівчину попросили показати татуювання на плечі у вигляді собаки з райдужним шарфом і надписом "Собака - гей".

«Вони сказали підняти рукава футболки, оглянули всі мої татуювання, попросили перекласти, що означають написи англійською і ще й зробили фото - обличчя і татуювань», - розповідає Олександра.

Суд за першим протоколом відбувся 26 липня, за словами дівчини, суддя відхилила клопотання захисту про лінгвістичну експертизу, призначивши їй штраф у 200 тисяч рублів. У суді співробітник поліції, який складав протокол, не зміг пояснити на процесі, як саме татуювання Олександри порушує закон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На росії 82-річна пенсіонерка намагалась підпалити військкомат

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі