senator-ssha-operatsiia-ukrainy-v-kurskii-oblasti-mozhe-zminyty-khid-viiny

Сенатор США: операція України в курській області може змінити хід війни

 • 40339 переглядiв

Сенатор-демократ Марк Келлі заявив, що дії України в курській області рф можуть змінити хід війни. Він підтримав використання американської зброї на російській території в контексті незаконного вторгнення росії.

Сенатор-демократ Марк Келлі заявив у неділю, що рішення України відповісти на триваюче російське вторгнення операцією у курській області рф може змінити хід війни. Про це пише Politico, передає УНН

Деталі 

Виступаючи в програмі CBS "Обличчям до нації", демократ від Арізони сказав: "130 тисяч росіян були змушені покинути свої домівки, і на даному етапі цього конфлікту, я думаю, українці зробили щось непередбачуване, що може справді змінити хід цього конфлікту".

На запитання чи "влаштовує" його застосування американської зброї на російській території він відповів: "На даний момент - так. 

 "Українці були незаконно атаковані володимиром путіним. .... Він навмисно вбиває жінок, дітей, людей похилого віку. Це було незаконне вторгнення. Це вторгнення, і я просто, давайте поки охарактеризуємо його так. Я не думаю, що українці хочуть навмисно утримувати російську територію протягом тривалого періоду часу, але це дійсно змусило путіна стати на п'яти".

Келлі додав: "З моменту вторгнення, тепер уже понад два роки тому, ми, знаєте, періодично, як і годиться, проводимо переоцінку того, як ми збираємося поводитися щодо використання українцями допомоги в забезпеченні безпеки, яку ми їм надаємо. І я думаю, що доречно продовжувати вивчати їхні потреби".

Зеленський: "Мета операції в Курську - створення буферної зони"18.08.24, 23:10

Келлі сказав, що наступ України має навчити росіян того, що президент володимир путін - не такий вже "незрівнянний захисник", яким він себе виставив.

"Він завжди намагався представити себе як людину, яка захистить росію. Я думаю, що його громадяни бачать результати того, що він зробив в Україні..",  - сказав Келлі.

Деталі 

У неділю стало відомо, що українські війська знищили другий міст у курській області, що обмежує можливості росії з постачання своїх військ.

Deep State повідомляє, що українські військові взяли під контроль опанасівку, снагость та отрубу, а також просунулися у ольгівці курської області.

Тетяна Краєвська

Війна

Популярні

Новини по темі

Курс валют на 19 серпня: долар відновив зростання

 • 23592 переглядiв

На Черкащині збили ворожий "шахед" уночі: без наслідків

 • 27757 переглядiв

Маск відкинув чутки про Cybertruck для кадирова

 • 11060 переглядiв

рф заявляє про збиття вночі 4 дронів у двох регіонах

 • 11877 переглядiв

росіяни обстріляли 8 громад Сумщини: 33 вибухи за ніч

 • 22448 переглядiв