senat-ssha-povtorno-vnese-na-holosuvannia-zakonoproiekt-pro-nadzvychainu-dopomohu-ukraini-markarova

Сенат США повторно внесе на голосування законопроєкт про надзвичайну допомогу Україні – Маркарова

 • 50992 переглядiв

Сенат США не зміг просунути законопроект про міжнародну допомогу, який включає підтримку України, через вимоги республіканців щодо посилення імміграційного контролю. Очікується, що законопроект буде переглянутий до Різдва.

Сенат США не підтримав у середу 7 грудня припинення дебатів по законопроєкту про пакет міжнародної допомоги, однак цей законопроєкт винесуть на повторне голосування найближчим часом.   Про це повідомила посол України в США Оксана Маркарова, передає УНН.

Як ми і прогнозували Сенат не підтримав припинення дебатів по законопроєкту про пакет міжнародної допомоги. …. При необхідних для прийняття рішення 60 голосах, за початок роботи за законопроєкту проголосували 49 сенаторів (47 демократів та 2 незалежних). Це не позбавляє можливості повторного внесення законопроєкту голосування найближчим часом.

– зазначила Маркарова.

Деталі

Маркарова також повідомила, що 7 грудня, під час голосування проти припинення дебатів по законопроекту про пакет міжнародної допомоги, оприлюднений напередодні, який включав Україну, Ізраїль, Тайвань та держави індо-тихоокеанського регіону, проголосували "за" 51 сенатор (49 республіканців, 1 незалежний (Б.Сандерс) та 1 демократ (лідер демократів Ч.Шумер, який голосував останнім, коли результат був зрозумілий).

Українська посол також підкреслилиа, що Представники Республіканської партії наперед анонсували негативне голосування по міжнародній допомозі. Вони заздалегідь попередили Україну, що не можуть підтримати законопроект, в якому не буде питання південного кордону США/змін в міграційній політиці.

Водночас, на усіх зустрічах з українською стороною, сенатори запевняли, що сьогоднішнє голосування це не голоси проти України. Внутрішньополітичні події, що відбуваються в Конгресі США, не матимуть впливу на продовження підтримки нашої держави, яку буде продовжено завдяки двопартійний підтримці.

Тому ми продовжуємо активну роботу з нашими колегами і на основі дуже продуктивних зустрічей цими днями, сподіваємося що ще до Різдва Конгрес підтримає узгоджений пакет, в якому буде оборонна, бюджетна, гуманітарна та енергетична допомога для України на 2024 рік.

 – резюмувала Маркарова.

Нагадаємо

У Сенаті США у середу заблокували законопроєкт про надзвичайні витрати щодо надання мільярдів доларів безпекової допомоги Україні та Ізраїлю, оскільки республіканці наполягали на своїх вимогах щодо посилення заходів контролю за імміграцією на кордоні США з Мексикою.

Тетяна Салганік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі