senat-ssha-natsileniy-na-shvidke-golosuvannya-schob-uniknuti-shatdaunu

Сенат США націлений на швидке голосування, щоб уникнути “шатдауну”

 • 41371 переглядiв

КИЇВ. 15 листопада. УНН. Лідери демократів і республіканців у Сенаті США заявили, що вони намагатимуться швидко ухвалити закон про тимчасове фінансування, щоб запобігти частковому припиненню роботи. Про це повідомив Reuters, пише УНН.

Цитата

“Ніякої драми, ніяких затримок, ніякого припинення роботи уряду. Це наша мета, і ми сподіваємося досягти угоди дуже скоро”, — заявив демократ Чак Шумер, виступаючи в Сенаті.

Деталі

Поточне фінансування Сенату США закінчується ввечері в п’ятницю, тому обидві палати Конгресу мають ухвалити закон про тимчасові витрати та надіслати його президенту на підписання. Уникнення “штатдауну” дозволить запобігти частковому припиненню роботи, яке порушить функціонування великої кількості державних послуг і як наслідок призведе до втрати роботи сотні тисяч федеральних працівників.

Але є ризик, що опоненти застосують приховані правила Сенату, аби ускладнити голосування до півночі п’ятниці. Наприклад сенатор-республіканець Ренд Пол, який у минулому використовував парламентські маневри, щоб стримати дії, заявив у соціальних мережах, що наполягатиме на глибшому скороченні витрат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єрмак зустрівся з членами комітету з питань розвідки Палати представників США: обговорили посилення захисту українського неба

Нагадаємо

12 листопада повідомлялося, що якщо законопроєкт про тимчасове фінансування федерального уряду, де пропонується не включати до нього допомогу Україні та Ізраїлю та гроші на захист південного кордону США не буде ухвалено до п’ятниці, 17 листопада, то роботу федерального уряду США буде припинено.

15 листопада Палата представників США ухвалила тимчасовий законопроєкт про фінансування уряду, щоб запобігти “шатдауну”. 

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Фаріон звільнили із "Львівської політехніки"

     • 56144 переглядiв

    На Полтавщині послабили обмеження під час повітряних тривог

     • 38492 переглядiв

    Умєров представив нового командувача ССО особовому складу

     • 206390 переглядiв