ukenru
schonaymenshe-80-odnopartiytsiv-mey-vistupayut-proti-yiyi-planiv-schodo-brexit-eks-chinovnik

Щонайменше 80 однопартійців Мей виступають проти її планів щодо Brexit - екс-чиновник

 • 8580 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Консервативній партії прем'єр-міністра Великої Британії Терези Мей загрожує "катастрофічний розкол", якщо Мей наполягатиме на своїх пропозиціях щодо Brexit, проти яких готові виступити щонайменше 80 її однопартійців. Про це заявив колишній заступник міністра Стів Бейкер, передає УНН з посиланням на Reuters.

Колишній заступник міністра з Brexit Стів Бейкер заявив, що він не виступає за зміну лідера, але попередив, що Мей матиме великі проблеми у період з 30 вересня по 3 жовтня під час щорічної партійної конференції консерваторів.

Якщо 80 з 315 однопартійців Мей проголосують проти угоди щодо виходу з ЄС, складеної за її пропозиціями, тоді доля уряду та самого Brexit буде залежати від Лейбористської партії, оскільки прем'єр може не отримати необхідних 320 голосів у 650-місному парламенті.

Інші консерватори дали набагато скромніші оцінки кількості тих, хто виступає проти планів прем’єр-міністра.

Велика Британія повинна вийти з Європейського Союзу 29 березня, але поки що немає чіткого розуміння, як це відбудеться, пише видання. Досі немає повноцінної угоди щодо виходу з ЄС, і незрозуміло, чи зможе Мей просунути угоду крізь британський парламент.

Зазначимо, така заява Стіва Бейкера послідувала лише через день після того, як колишній міністр закордонних справ Борис Джонсон назвав плани прем’єра щодо Brexit "поясом смертника", який затягнуто навколо британської конституції.

Як повідомляв УНН, раніше прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що не піде на поступки критикам всередині країни та дотримуватиметься свого плану щодо майбутніх відносин з Євросоюзом після Brexit.

Українські Національні Новини

Новини Світу