ukenru
schonaymenshe-8-lyudey-zaginuli-vnaslidok-poveni-v-malayziyi-cherez-nevdali-sprobi-poryatunku

Щонайменше 8 людей загинули внаслідок повені в Малайзії через невдалі спроби порятунку

 • 25385 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Щонайменше 8 людей загинули внаслідок повені, яка спустошила Малайзію. Уряд зіткнувся з критикою з боку громадськості та опозиційних законодавців через зусилля щодо порятунку людей. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Повені звичайні на східному узбережжі Малайзії під час щорічного сезону мусонів з жовтня до березня, але надзвичайно сильні дощі, що почалися в п'ятницю, створили навантаження на служби екстреної допомоги по всій країні.

Малайзія мобілізувала армію та інші служби безпеки у семи штатах. Найсильніша повінь сталася в Селангорі, найбагатшому та густонаселеному регіоні країни.

За повідомленням державного інформаційного агентства Bernama, поліція Селангора повідомила, що в понеділок внаслідок повені було знайдено мертвими вісім людей.

Серед них чотири в Таман Шрі Муда, в районі Шах-Алам, де багато людей, як вважають, досі перебувають у пастці в будинках та багатоквартирних будинках, оскільки рятувальні роботи затруднені через брак човнів та робочої сили.

Станом на понеділок, понад 32 000 переміщених осіб із Селангора було переведено до тимчасових притулків.

Але наразі незрозуміло, скільки ще людей потребують порятунку, оскільки у багатьох частинах штату відключено лінії зв'язку.
У понеділок опозиційні депутати розкритикували владу за затримку з відповіддю.

"Сьогодні буде третя ніч..., - заявила журналістам у парламенті депутат Ханна Йео з Партії демократичної дії. - Ми хочемо, щоб (уряд-ред) негайно активував допомогу, щоб ми більше не знаходили тіла".

Українські Національні Новини

Новини Світу