ukenru
schob-ne-potrapiti-u-pastku-stalo-vidomo-yak-bayden-gotuyetsya-do-samitu-z-putinim

Щоб не потрапити у пастку: стало відомо, як Байден готується до саміту з Путіним

 • 15458 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Президент США Джо Байден використовує час поза самітом під час свого європейського турне цього тижня для інтенсивної підготовки перед переговорами з президентом Росії Володимиром Путіним у середу, працюючи над тим, щоб уникнути пасток, з якими зіткнулися його попередники на зустрічах з російським лідером. Про це з посиланням на офіційних осіб повідомляє CNN, передає УНН.

Деталі

Більшість офіційних зустрічей Байдена цього тижня починаються після полудня, тому його ранок залишається вільним для консультацій з радниками, повідомляє телеканал. Зазначається, що американський лідер провів тривалі підготовчі зустрічі з високопоставленими офіційними особами, в тому числі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном і радником з національної безпеки Джейком Салліваном, щоб обговорити широке коло питань, які він планує порушити на зустрічі з Путіним, - від кіберпростору до Сирії і України.

Президент США, як повідомляється, також попросив іноземних лідерів країн G7, у тому числі канцлера Німеччини Ангелу Меркель, внести свій вклад в його підготовку до зустрічі в Женеві, за словами людей, знайомих з переговорами.

Путін навіть став предметом розмови під час чаювання з королевою Єлизаветою II в Віндзорському замку, сказав Байден репортерам, сказавши, що вона "хотіла знати" про президента Росії.

З огляду на, що деякі союзники по НАТО висловили стурбованість з приводу саміту Байдена з Путіним, Салліван сказав, що Байден обговорить у приватному порядку з лідерами, "про що він має намір поговорити з Путіним" під час саміту оборонного альянсу в понеділок.

Салліван особливо виділив зустріч Байдена з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом в понеділок як можливість "звірити" погляди щодо цього.

Оскільки Байден стає п'ятим президентом США поспіль, з яким зустрічався Путін, офіційні особи хочуть, щоб Байден був готовий до тактики Путіна, включаючи його добре відому звичку перекладати обговорення поганих практик Росії на тему Сполучених Штатів. Байден сказав своїм помічникам, що, на його думку, Путін відповість на прямоту під час їхніх переговорів, і хоче бути готовим виступити з відвертим посланням, повідомляє телеканал.

"Він дуже підготовлений!" - сказала днями дружина Байдена Джилл, коли її запитали, чи її чоловік готовий до зустрічі з Путіним.

Поряд з переговорами Меркель Байден, як зазначається, "відкрив двері для участі інших ключових союзників в двосторонніх зустрічах і переговорах на полях (самітів - ред.) протягом останніх кількох днів". За словами помічників, ця ідея служить двом цілям: хоча десятиліття зовнішньої політики Байдена вселяють в нього впевненість у своєму підході, він бачить цінність в поглядах тих, хто мав аналогічні зустрічі з російським лідером.

Доповнення

Російський і американський лідери зустрінуться в Женеві на віллі Ла Гранж 16 червня.

Як повідомили 12 червня в американській адміністрації, у президента США Джозефа Байдена буде окрема пресконференція після саміту з президентом РФ Володимиром Путіним в Женеві - вона має стати найбільш підходящим форматом для обговорення з вільною пресою тем, порушених на зустрічі. При цьому раніше прессекретар Білого дому Джен Дженніфер Псакі називала спільний брифінг двох президентів кращим варіантом.

Сам Байден зазначив, що вирішив не проводити спільну пресконференцію з президентом Росії Володимиром Путіним за підсумками їх саміту в Женеві, тому що не хоче, щоб від зустрічі "відволікали" подробиці публічного виступу лідерів.

Прессекретар російського президента Дмитро Пєсков заявив, що відмова від ідеї спільної пресконференції не говорить про невисокі очікування щодо результатів саміту. Він нагадав, що після зустрічі Байдена з британським прем'єром Борисом Джонсоном раніше також не стали проводити спільний брифінг, і "швидше за все, це практика американського президента". За словами Пєскова, Путін після переговорів також вийде окремо поспілкуватися з журналістами.

Українські Національні Новини

Новини Світу