ukenru
schob-bucha-mariupol-izyum-bilshe-ne-povtoryuvalisya-zelenskiy-zaklikav-viznati-rosiyu-derzhavoyu-sponsorom-terorizmu

Щоб Буча, Маріуполь, Ізюм більше не повторювалися: Зеленський закликав визнати росію державою-спонсором тероризму

 • 202976 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Президент України Володимир Зеленський закликав визнати росію державою-спонсором тероризму для того, щоб звірства окупантів, як в Бучі, Маріуполі, Ізюмі більше не повторювалися, передає УНН.

Цитата

«Сьогодні світ має побачити, що залишила після себе російська армія. Понад 400 могил у лісі біля Ізюма. Ми ще точно не знаємо, скільки там тіл …», - сказав Зеленський.

Деталі

Він заявив, що звертається до всії, до Америки та Європи до політиків суспільств, до ООН та усіх міжнародних організацій, до лідерів держав та кожної звичайної людини, яка цінує життя.

«Сьогодні немає тільки одного – визнання правди, визнання росії державою-спонсором тероризму. Росія вже стала найбільшим джерелом тероризму у світі й жодна інша терористична сила не залишає по собі стільки смертей. Це треба визнати юридично, треба діяти. Якщо такого визнання росії державою - спонсором тероризму не буде – це буде зрадою усіх хто був убитим російськими силами, хто був закатований, хто був похований в численних братських могилах по всій території на яку зайшли російські солдати. Треба діяти, щоб Буча, Маріуполь, Ізюм більше не повторювалися. Росія має бути визнана державою-спонсором тероризму, інакше її терор не зупинити», - закликав Зеленський.

Доповнення

В Ізюмі знайшли місце масового поховання цивільних та воїнів ЗСУ, мінімум 440 тіл.

Джерело в ООН повідомило CNN, що група Управління зі спостереження за дотриманням прав людини вирушить до Ізюму та його околиць якнайшвидше.

Сенатори США від Демократичної та Республіканської партій – Річард Блюменталь і Ліндсі Грем – презентували законопроєкт про визнання росії країною-спонсором тероризму.

Українські Національні Новини

Політика