ukenru
sche-ponad-1-tis-lyudey-pokinula-pidkontrolnu-povstantsyam-chastinu-aleppo

Ще понад 1 тис. людей покинула підконтрольну повстанцям частину Алеппо

 • 6404 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Понад 1000 осіб покинули підконтрольний повстанцям анклав Алеппо в понеділок, передає УНН з посиланням на AFP.

Колона з близько 20 автобусів перетнула лінію фронту рано вранці, прямуючи до контрольованих повстанцями територій в інших місцях на півночі Сирії, після того, як близько 350 осіб вибралися протягом ночі.

Ці виїзди стали першими з п'ятниці, коли уряд припинив евакуацію, наполягаючи на тому, що людям також дозволено покинути два північно-західних села в облозі повстанців.

Один з медиків повідомив, що останні евакуйовані були в "жахливому стані" після того, як їх від'їзд був затриманий на декілька годин при температурі, нижче межі замерзання.

Нова евакуація з підконтрольного повстанцям анклава прийшла після того, як спостерігачі повідомили, що повстанці нарешті дозволили проїзд конвоями з двох сіл, які вони взяли в облогу навесні минулого року.

Близько 500 осіб на світанку покинули райони Фуаа і Кафрайя, повідомили у Сирійському центрі монітирингу за дотриманням прав людини.

Вимоги уряду щодо евакуації з двох в основному шиїтських сіл затримували весь процес протягом декількох днів, а в неділю повстанці напали на автобуси, відправлені для евакуації людей, убивши одного з водіїв.

Близько 350 осіб у п'яти автобусах евакуювалися з Алеппо протягом ночі після того, як Росія і Туреччина закликала сирійський режим дозволити проїзд автобусам, повідомили спостерігачі.

Українські Національні Новини

Новини Світу