sche-odin-dokaz-zlochinnikh-diy-tsvk-pro-sprobi-rf-organizuvati-psevdovibori-na-okupovanikh-teritoriyakh-ukrayini

Ще один доказ злочинних дій: ЦВК про спроби рф організувати псевдовибори на окупованих територіях України

 • 467146 переглядiв

КИЇВ. 7 липня. УНН. У Центральній виборчій комісії заявили про нелегітимність організації підготовки та проведення рф будь-яких виборів на тимчасово окупованих територіях України, передає УНН із посиланням на повідомлення ЦВК.

Контекст

15 червня цвк рф прийняла чотири постанови про призначення на 10 вересня цього року на тимчасово окупованих територіях України: в Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях, так званих виборів до окупаційних представницьких органів влади. Також на цей день призначено "додаткові вибори" в держдуму рф в одному з незаконно утворених виборчих округів у Сімферополі.

Цитата

"ЦВК як головний орган адміністрування виборів в Україні наголошує, що ці рішення — не тільки грубе порушенням норм українського та міжнародного права, а й ще один неспростовний доказ злочинних дій рф та її політичного керівництва.
Відсутність у рф суверенної влади над українськими територіями не дозволяє державі-окупанту призначати і проводити на них легітимні вибори, а всі призначені державою-агресором за межами її юрисдикції, на порушення суверенітету, політичної незалежності та територіальної цілісності України вибори на цих територіях апріорі є нелегітимними", - йдеться у повідомленні.

Додамо

У ЦВК також закликали:

- громадян України – утриматися від участі в будь-яких заходах, повʼязаних із псевдовиборами;

- міжнародну спільноту — не брати участі в спостереженні за процесом цих псевдовиборів;

- іноземні держави та їх органи адміністрування виборів, а також міжнародні організації — засудити дії та рішення держдуми, президента, цвк рф та її окупаційних адміністрацій, не визнавати жодних їх результатів та припинити співпрацю з цвк рф та її членами, пришвидшуючи її повну міжнародну ізоляцію. А також – сприяти якнайшвидшому припиненню росією окупації територій України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Залужний відвідав угруповання військ "Хортиця" і "Таврія"

     • 487322 переглядiв

    Буданов про контрнаступ: успіх буде, але потім

     • 593161 переглядiв

    У Стамбулі розпочались переговори Зеленського та Ердогана

     • 1515851 переглядiв

    Злива у Києві: з підтоплених підвалів врятували 6 людей

     • 1291030 переглядiв