ukenru
sche-kilka-misyatsiv-meriya-buchi-poperedila-pro-nebezpeku-okhochikh-povernutisya-na-zvilneni-teritoriyi

"Ще кілька місяців": мерія Бучі попередила про небезпеку охочих повернутися на звільнені території

 • 133083 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Через ворожі міни-пастки на звільнених від російських окупантів територіях людей просять поки не повертатися і за можливості почекати "ще кілька місяців", повідомили у Бучанській міській раді, пише УНН.

Цитата

"Військові сапери просять ще деякий час не повертатись до міст та селищ, які були окуповані росіянами. На цих територіях зафіксована велика кількість мін-пасток. Небезпека для вашого життя надзвичайно висока", - йдеться у повідомленні.

"Якщо у вас є можливість ще кілька місяців не повертатись до цих територій – так і зробіть. За цей час частина пасток вийдуть з ладу, частину знешкодять сапери. Якщо у вас є діти-підлітки – відправте їх до родичів або друзів на безпечні території", - зауважили у Бучанській міськраді.

Деталі

Як вказано, окупанти використовують не тільки розтяжки та міни, які підриваються від фізичного контакту. Зафіксоване використання сучасних пасток із gsm-сенсорами та детекторами металу. Тобто пастка вибухне тоді, коли ви з телефоном будете проходити в потрібному місці. Побачити таку пастку важко навіть професійному саперу. "Але! Сенсори мають обмежений ресурс активності, через місяць-два там сідає батарейка", - вказали у мерії.

"Ця місцевість залишиться небезпечною назавжди. На жаль. Певні типи зарядів можуть залишатись активними десятки років. 100-відсоткових гарантій розмінування території немає. Тому прогулянки в лісі та пошуки грибів варто планувати в місцях, куди росіяни не дістались. Зараз на цих територіях, задля вашої безпеки, суворо заборонено навіть сходити з асфальту", - підсумували у Бучанській міськраді.

Доповнення

За даними Київської ОВА, у Київській області вже обстежено 481,09 га території і виявлено та знешкоджено 13 437 вибухонебезпечних предметів.

Українські Національні Новини

Суспільство