ukenru
sbu-zatrymala-8-orhanizatoriv-skhem-ukhylennia-vid-viiskovoi-sluzhby

СБУ затримала 8 організаторів схем ухилення від військової служби

 • 28598 переглядiв

Служба безпеки України затримала 8 організаторів шахрайських схем, які допомагали військовозобов'язаним уникати служби.

Затримано 8 організаторів оборудок, серед яких директор театру у Кропивницькому. Про це повідомляє Служба безпеки України, передає УНН.

Деталі

Служба безпеки України продовжує боротьбу з ухиленням від військової повинності, блокуючи ще п'ять "схем для ухилянтів". У ході спецоперації, яка охопила різні регіони країни, вісім організаторів оборудок було затримано, серед них – директор театру у Кропивницькому.

Згідно з інформацією, фігуранти схем пропонували військовозобов'язаним уникнути призову та виїхати за кордон за допомогою підроблених документів. За ці послуги зловмисники вимагали до 10 тисяч доларів.

У Києві контррозвідники СБУ затримали двох мешканців столиці, які використовували підроблені документи для вивезення військовозобов'язаних до країн Євросоюзу. Їхня схема включала оформлення ухилянтів водіями міжнародних рейсів, а також продаж фіктивних посвідок на тимчасове проживання.

У Кіровоградській області був затриманий директор одного з обласних театрів, який надавав ухилянтам можливість уникнути мобілізації, "бронюючи" їх у штаті акторів культурного закладу.

У Дніпрі було розкрито схему, яка передбачала оформлення фіктивних шлюбів або опікунства над особою з інвалідністю для ухилення від військової повинності. У цю діяльність були втягнуті юрист та його 4 спільники, серед яких була посадовиця місцевого відділу реєстрації актів цивільного стану.

Викрито нові схеми для ухилянтів: серед фігурантів троє посадовців медзакладів та адвокатка12.03.24, 13:17 • [views_0]

Юлія Котвицька

Кримінал та НП