sbu-zatrimali-kolaboranta-na-mikolayivschini-yakiy-vodiv-na-rozstrili-odnoselchan

СБУ затримали колаборанта на Миколаївщині, який водив на "розстріли" місцевих жителів

 • 203179 переглядiв

КИЇВ. 21 липня. УНН. Служба безпеки затримала колаборанта, який під час окупації Миколаївщини у складі каральних загонів рф приймав участь у викраденнях тортурах та залякуваннях українських патріотів, йому загрожує до 12 років тюрми. Про це повідомляє СБУ, пише УНН.

Деталі

Служба безпеки затримала поплічника рашистів, який на період тимчасової окупації регіону підтримав російських загарбників і запропонував їм свою допомогу у війні проти України.

За це місцевого жителя включили до складу каральних загонів рф, які робили "облави" на учасників руху опору. Українських патріотів викрадали, відвозили до катівень і піддавали жорстоким тортурам. А сам зловмисник брав безпосередню участь у цих злочинах, повідомляють у відомстві.

Він допомагав рашистам залякувати місцевих жителів за допомогою "інсценування розстрілів": людей ставили до стінки, направляли на них вогнепальну зброю і робили постріли у небезпечній близькості. Таким чином окупанти намагалися схилити українців до співпраці або до надання секретної інформації.

Співробітники СБУ отримали покази від 7 потерпілих, які постраждали від подібних знущань.

На підставі зібраних доказів фігуранту повідомлено про порушення законів та звичаїв війни. Він перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посадовиця Укрзалізниці збирала дані для атаки росії на логістичні шляхи Сил оборони – СБУ

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Ворог атакує Чернігівщину ракетами - голова ОВА

     • 218327 переглядiв

    Окупанти обстріляли школу на Херсонщині - ОВА

     • 151160 переглядiв