sbu-vstanovila-osobu-rosiyskogo-komandira-yakiy-nakazav-katuvati-ukrayintsiv-u-khersoni

СБУ встановила особу російського командира, який наказав катувати українців у Херсоні

 • 251992 переглядiв

КИЇВ. 24 вересня. УНН. Служба базпеки України повідомила, що встановила особу російського командира, який віддав наказ катувати українців у тимчасово окупованому Херсоні, пише УНН.

Цитата

"Йдеться про заступника начальника управління росгвардії по Ростовській області полковника поліції олександра науменка із позивним "Альфа", - повідомили у спецслужбі.

Деталі

За даними слідства СБУ, з березня науменко керує військовослужбовцями росгвардії та представниками незаконних збройних формувань рф у тимчасово окупованому Херсоні. "За його наказами відбуваються незаконні затримання та тортури над місцевими мешканцями, проникнення до їхніх помешкань і заволодіння майном", - наголосили у СБУ.

Встановлено, що він особисто брав участь у розгоні мирних мітингів у Херсоні. Віддавав накази застосовувати проти українських громадян світлошумові гранати та сльозогінний газ, додали у спецслужбі. Серед херсонців були потерпілі.

"Окрім того, за його вказівкою російські військові викрали двох українців і декілька тижнів жорстоко їх катували. Вони намагалися вибити з них інформацію про військових ЗСУ та їх місця дислокації, а також схиляли до співпраці з окупантами", - зазначили у СБУ.

Наразі полковнику науменку оголошено підозру за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Доповнення

За даними поліції, на Херсонщині окупанти катували та вбивали місцевих.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Україна експортувала до ЄС електроенергії на 4,4 млрд грн

     • 140403 переглядiв

    З понеділка погода зміниться - синоптики

     • 1053727 переглядiв