ukenru
sbu-vikrila-rosiysku-agenturu-v-ukroboronpromi

СБУ викрила російську агентуру в "Укроборонпромі"

 • 164339 переглядiв

КИЇВ. 31 травня. УНН. Служба безпеки України повідомила, що викрила російську агентуру в "Укроборонпромі" та затримала колаборантів, які розвідували позиції ЗСУ на сході України, передає УНН.

Так, контррозвідка СБУ за сприяння підрозділу безпеки "Укроборонпрому" викрила співробітника одного з оборонних підприємств на агітації на користь рф.

Цитата 

"Зловмисник публічно виправдовував дії окупантів та закликав колег підтримати армію ворога. Посадовець неодноразово звертався до президента рф з проханням надати йому російське громадянство. Під час обшуків за місцем проживання агітатора, правоохоронці виявили електронні носії з про кремлівською пропагандою, а також конструкторську документацію щодо літакобудування. Йому повідомлено про підозру, також тривають заходи для встановлення обставин його діяльності", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Також спікер СБУ Артем Дехтяренко розповів, що до 5 років ув'язнення засуджено громадянина рф, який закликав киян співпрацювати з ворогом.

За словами Артема Дехтяренка, у Донецькій області в ході спецоперації ліквідовано російську агентурну мережу, яка розвідувала позиції ЗСУ на східному фронті. Одного агента затримано у Слов’янську, іншого – у Краматорському районі.

Також співробітники СБУ в Харкові викрили двох колишніх учасників незаконних збройних формувань ОРДЛО, а в Луганській області, за інформацією СБУ, до 8 та 10 років ув’язнення засуджено двох командирів так званої "лнр", яких захопили у полон під Сєвєродонецьком.

У пресслужбі зазначили, що з початку повномасштабної агресії рф українська спецслужба викрила понад 360 російських агентів і більше 5 тис. колаборантів. 

Нагадаємо 

Служба безпеки України заявила, що завадила державі-агресору росії обійти раніше запроваджені санкції щодо ремонту транспортних літаків типу "Ан".

Українські Національні Новини

Кримінал та НП