ukenru
sbu-poperedila-nabu-pro-nepripustimist-znischennya-dokumentiv-u-spravi-demchini

СБУ попередила НАБУ про неприпустимість знищення документів у справі Демчини

 • 12345 переглядiв

КИЇВ. 13 вересня. УНН. Перший заступник голови СБ України Павло Демчина направив до Генеральної прокуратури заяву щодо вчинення кримінальних правопорушень співробітниками Національного антикорупційного бюро України. Про це у Facebook повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська, передає УНН.

"Павло Демчина застерігає директора НАБУ Артема Ситника від знищення журналу вхідної реєстрації та інших документів, що підтверджують отримання старшим детективом НАБУ Яндюком С.В. копій ухвали Володимирецького районного суду Рівненської області у цивільній справі №565/552/17 від 25.04.2017 р.", - написала Гітлянська.

Водночас у коментарі УНН вона пояснила, що НАБУ не мала права відкривати провадження щодо Демчини, підозрюючи його начебто у незаконному збагаченні.

"Колишня цивільна дружина певний час тому звернулася до суду з заявою встановити, кому належить нажите у цивільному шлюбі майно (нерухомість, транспортні засоби), і суд встановив, що воно належить їй, а не Демчині. Копія відповідної ухвали суду є в СБУ і копію ухвали мало у своєму розпорядженні НАБУ", - сказала Гітлянська.

Вона зазначила, що за таких обставин НАБУ не мало підстав відкривати провадження щодо Демчини.

За словами Гітлянської, направлена Демчиною до ГПУ заява має на меті застерегти НАБУ від можливих незаконних дій щодо документів.

Нагадаємо, у березні 2017 року перший заступник голови Служби безпеки України Павло Демчина сам попросив Національне антикорупційне бюро зареєструвати щодо нього кримінальне провадження, у рамках якого перевірити опубліковані у ЗМІ матеріали щодо начебто його незаконного збагачення.

Українські Національні Новини

Політика