ukenru
sberbank-vidpoviv-na-shtraf-nbu-zagrozoyu-sudovogo-rozglyadu

"Сбербанк" відповів на штраф НБУ загрозою судового розгляду

 • 10835 переглядiв

КИЇВ. 3 січня. УНН. Штраф Національного банку України не впливає на діяльність АТ "Сбербанк", який в той же час залишає за собою право оскаржити розмір призначеного регулятором штрафу в судових інстанціях. Про це йдеться в опублікованій на сайті установи офіційної позиції банку щодо штрафу НБУ, передає УНН.

У банку нагадали, що в грудні 2018 року Національний банк України оштрафував АТ "Сбербанк" на 94,737 млн гривень за період 2015-2017 років.

"Підбиваючи підсумки, ми звертаємо увагу на те, що вищеописана ситуація не впливає на поточну діяльність АТ "Сбербанк", що має на даний момент один з найвищих показників достатності капіталу на українському ринку. Банк залишає за собою право оскаржити розмір призначеного регулятором штрафу в судових інстанціях", – сказано у відповіді "Сбербанк".

У фінустанові також заявили, що вважають вжиті стосовно банку заходи неринковими і частково протекціоністськими стосовно інших гравців українського фінансового ринку.

Нагадаємо, 2 січня Національний банк України повідомив, що за результатами перевірок з питань запобігання та протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдженню зброї масового знищення в грудні 2018 року запровадив проти п'яти банків заходи впливу за порушення законодавства в сфері фінансового моніторингу. Зокрема, Нацбанк оштрафував "Сбербанк" на 94,74 млн грн.

Українські Національні Новини

Політика