ukenru
savchenko-rozpovila-pro-obmin-polonenimi-ta-pogrozi

Савченко розповіла про обмін полоненими та погрози

 • 9842 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Народний депутат України Надія Савченко повідомила, що їй не надходили і не можуть надходити пропозиції від "ДНР/ЛНР" щодо обміну як це було у випадку з арештованим головою громадської організації "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном. Про це вона заявила сьогодні у приміщенні Шевченківського районного суду, передає кореспондент УНН.

"Я не думаю, що можливі такі пропозиції стосовно мене", - сказала вона, відповідаючи на запитання про те, чи надходили їй пропозиції з боку "ЛНР/ДНР" щодо обміну.

Савченко також повідомила, що свідки у справі погрожують її сестрі та помічникам.

"Свідки, як це не дивно, погрожують, навіть, фізичною розправою, провокують на злочин моїх помічників, мою сестру, залякують людей, які мене підтримують. Я попередила слідство – забрати і відкликати свою групу, яка працювала по мені, від мого близького оточення і людей. Тому що ці люди, як всім зрозуміло, і навіть в матеріалах справи вони себе називають свідками-військовими, військовослужбовцями чудово володіють всіма навиками для того, щоб позбавити людину життя і дійсно привести свої погрози у виконання", - наголосила вона.

У зв’язку з цим Савченко звернулася до Генерального прокурора разом з прокурорами по справі: "Утримуючи мене у в’язниці – не смійте наносити шкоду моїм близьким, рідним".

Як повідомляв УНН, Шевченківський райсуд столиці розпочав розгляд клопотання про продовження запобіжного заходу для Савченко.

Під час засідання Надія Савченко відмовилася від усіх своїх адвокатів у зв’язку з тим, що вона не може собі дозволити їх оплачувати, і попросила надати їй безплатного захисника.

Нагадаємо, 23 березня Шевченківський районний суд Києва обрав народному депутату Надії Савченко запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 20 травня.

Верховна Рада позбавила Савченко депутатської недоторканності та надала дозвіл на її затримання й арешт.

У ВР Савченко затримали, зачитавши їй повідомлення, у чому її підозрюють: злочини, передбачені ч.1 ст.109, ч.1 ст.14 ч.2 ст.28 ч.1 ст.109, ч.1 ст.14 ч.2 ст.28 ст.112, ч.1 ст.14 ч.3 ст.258, а також ч.1 ст.258-3 ККУ.

Генпрокурор Луценко раніше заявив, що є незаперечні докази того, що Савченко особисто планувала провести теракт в парламенті.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП