saudivska-araviya-vpershe-vidpravit-zhinku-v-kosmos

Саудівська Аравія вперше відправить жінку в космос

 • 907472 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Саудівська Аравія вперше в історії відправить жінку-астронавта в космічну місію наприкінці цього року. Про це повідомляє УНН з посиланням на France 24.

Деталі

Райяна Барнаві приєднається до свого співвітчизника Алі Аль-Карні у 10-денній місії на Міжнародній космічній станції (МКС), повідомило офіційне Саудівське агентство преси (SPA).

Барнаві та Аль-Карні полетять на МКС на борту космічного корабля SpaceX Dragon в рамках місії приватної космічної компанії Axiom Space цієї весни, повідомили SPA та Axiom.

На борту Ax-2 також будуть Пеггі Вітсон, колишній астронавт NASA, яка здійснить свій четвертий політ на МКС, і Джон Шоффнер, бізнесмен з Теннессі, який буде пілотом. Екіпаж Ax-2 буде запущений на МКС ракетою SpaceX Falcon 9 зі стартового комплексу 39A Космічного центру NASA ім. Кеннеді у Флориді.

Зазначається, що Саудівська Аравія піде слідами сусідніх Об'єднаних Арабських Еміратів, які у 2019 році стали першою арабською країною, що відправила одного зі своїх громадян у космос. Астронавт Хаззаа аль-Мансурі провів на МКС вісім днів. Інший еміратський астронавт, Султан аль-Неяді, також здійснить подорож на космічну станцію наприкінці цього місяця.

Також наголошується, що 41-річний Неяді стане першим арабським астронавтом, який проведе шість місяців у космосі, коли відправиться на МКС на борту ракети Falcon 9.

Доповнення

У 2018 році Саудівська Аравія створила космічну програму, а минулого року запустила ще одну для відправки астронавтів у космос.

Нагадаємо 

Компанія SpaceX уклала контракт з NASA, сума якого становить 100 мільйонів доларів.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Саудівська Аравія вперше відправить жінку в космос

     • 907472 переглядiв

    Циклон Gabrielle у Новій Зеландії: триває евакуація

     • 682704 переглядiв

    Зеленський провів засідання Ставки та розповів деталі

     • 805703 переглядiв