saudivska-araviya-perestane-prodavati-naftu-krayinam-yaki-zaprovadyat-stelyu-tsin-na-yiyi-postavki-ministr

Саудівська Аравія перестане продавати нафту країнам, які запровадять стелю цін на її поставки - міністр

 • 1003922 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. Саудівська Аравія перестане продавати нафту країнам, які застосують стелю цін щодо її нафти. Про це заявив міністр енергетики Саудівської Аравії Абдель Азіз бен Сальман Аль Сауд в інтерв'ю Energy Intelligence, передає УНН.

Цитата

"Якщо експорт саудівської нафти потрапить під стелю цін, ми не продаватимемо нафту жодній країні, яка введе стелю цін на наші поставки, і скоротимо виробництво нафти. Я не здивуюся, якщо інші зроблять те саме", - заявив міністр, коментуючи, чи вважаєте він, що стелю цін може бути застосовано за межами її наявної сфери дії, яка наразі поширюється на рф.

Деталі

Міністр вважає, що обмеження на ціни на нафту неминуче посилить нестабільність і волатильність ринку і негативно вплине на нафтову галузь.

Доповнення

У 2022 році ціни на нафту різко різко зросли, піднявшись через геополітичні занепокоєння на тлі війни в Україні, а потім знизившись через слабкий попит з боку головного імпортера Китаю і занепокоєння щодо глобального економічного спаду.

Тим часом нафтовий гігант Саудівської Аравії Aramco повідомив  про рекордний річний чистий прибуток у розмірі 161,1 мільярда доларів США за 2022 рік.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    ЗСУ довіряє понад 95% українців – опитування

     • 481379 переглядiв