ukenru
sanktsiyi-ssha-proti-iranu-u-yes-znayshli-vikhid

Санкції США проти Ірану: у ЄС знайшли вихід

 • 7919 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. В ЄС знайшли спосіб захистити свої компанії, які співпрацюють з іранським урядом, від американських санкцій. Про це повідомляє УНН з посиланням на Kleine Zeitung.

"Ми запускаємо процес застосування "блокуючого закону" 1996 року, який спрямований на те, щоб нейтралізувати екстериторіальні ефекти санкцій. Ми зробимо це завтра вранці", — сказав голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

При цьому він розкритикував рішення США щодо Ірану і пов'язані з ним наслідки для ЄС: "Ми не будемо вести переговори з дамокловим мечем над головою".

Постановою європейським компаніям може бути заборонено під страхом покарання дотримуватися американських санкцій проти Ірану.

Як повідомляв УНН, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель в черговий раз розкритикувала рішення США вийти з угоди щодо ядерної програми Ірану, одночасно зазначивши, що згодна з президентом США Дональдом Трампом в деяких питаннях угоди.

Нагадаємо, 8 травня президент США Дональд Трамп оголосив, що Америка виходить зі спільного всеосяжного плану дій.

У той же час після виходу США, Євросоюз, Великобританія, Франція і Німеччина узгодили спільні дії для збереження угоди по іранській ядерній програмі.

Українські Національні Новини

Новини Світу