ukenru
sanktsiyi-proti-rosiyi-ne-pratsyuyut-lider-opozitsiyi-italiyi

"Санкції проти росії не працюють" - лідер опозиції Італії

 • 234787 переглядiв

КИЇВ. 4 вересня. УНН. Лідер ультраправої італійської партії "Ліга" Маттео Сальвіні заявив, що безпрецедентні санкції, які Захід запровадив проти росії у зв'язку із вторгненням в Україну, не спрацювали, передає УНН.

Цитата

"Пройшло кілька місяців, і люди платять за рахунками в два, три, навіть у чотири рази більше, - сказав він радіо RTL. - І ось через сім місяців війна продовжується, і скарбниця російської федерації поповнюється грошима".

"Чи працюють санкції? Ні. Сьогодні ті, хто потрапив під санкції, - переможці, а ті, хто ввів санкції, стоять на колінах", - написав він у Twitter.

"Очевидно, що хтось у Європі прорахувався. Необхідно переосмислити стратегію збереження робочих місць та бізнесу в Італії", - сказав він.

Деталі

Після коментарів Сальвіні Енріко Летта, лідер Демократичної партії та один із його головних противників напередодні парламентських виборів 25 вересня, відповів у Twitter: "Я думаю, що путін не міг би сказати краще".

Пізніше він заявив журналістам, що це були "безвідповідальні заяви, які ризикують завдати дуже серйозної шкоди Італії, нашій надійності та нашій ролі в Європі".

"Коли я чую, як Сальвіні говорить про санкції, мені здається, що слухаю путінську пропаганду".

Доповнення

Зв'язки між Сальвіні та Москвою викликали стурбованість в Італії, особливо після вторгнення в Україну.

Але Джорджія Мелоні - ультраправий кандидат на пост прем'єр-міністра, чия партія "Брати Італії" уклала союз із "Лігою" Сальвіні, - зайняла чітку позицію на користь підтримки України та санкцій проти росії.

"Якщо Італія відпустить своїх союзників, для України нічого не зміниться, а для нас багато що зміниться. Серйозна нація, яка хоче відстоювати свої інтереси, має зайняти гідну довіри позицію", - сказала вона.

Українські Національні Новини

Новини Світу