ukenru
sanktsiyi-ne-mayut-nichogo-spilnogo-z-kriminalnim-protsesom-vereschuk-poyasnila-rishennya-rnbo

Санкції не мають нічого спільного з кримінальним процесом: Верещук пояснила рішення РНБО

 • 13426 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Член парламентського комітету з національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат від фракції "Слуга народу" Ірина Верещук прокоментувала санкції РНБО проти трьох українських телеканалів, передає УНН.

Санкції РНБО не є покаранням за злочин. Оскільки РНБО не є правоохоронним органом і не займається боротьбою зі злочинністю, констатувала нардеп.

Цитата

"РНБО займається запобіганням загроз національній безпеці, і санкції є діями держави з метою усунення загроз національній безпеці. Застосування санкцій не має нічого спільного з кримінальним процесом. Санкції можуть застосовуватись незалежно від того, чи має місце кримінальний злочин", - пише Верещук у своєму Facebook.

Деталі

Санкції не стосуються контенту телеканалів і не спрямовані проти осіб, які залучені до виробництва медіа контенту, продовжила нардеп, додаючи, що санкції стосуються активів і направлені проти власників каналів.

"До речі, медіаконтент телеканалу значною мірою створюється гостями програм, які не мають жодного відношення до телеканалів. Журналісти, ведучі або гості програм можуть висловлювати ті ж політичні погляди в інших медіа.
Тобто санкції не стосуються безпосередньо контенту каналів. Тим паче контент каналів, які потрапили під санкції, не був абсолютно ексклюзивним, подібний контент є і в інших медіа", - уточнила Верещук.

Вона також додала, що санкції не є репресіями.

"Держава зараз має діяти так, щоб ніхто не зміг використати ситуацію для створення атмосфери політичних переслідувань", - резюмувала Верещук.

Контекст

Президент Володимир Зеленський запровадив персональні санкції проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака. Санкції діятимуть 5 років. Також санкції накладені на низку підприємств медіахолдингу “Новини”, куди також входять телеканали “ZIK” і “NewsOne”, 112-канал. Під санкції потрапили: “Нові комунікації” — ZIK, “НОВИНИ 24 ГОДИНИ” — “ПАРТНЕР ТВ”, “ЛІДЕР ТВ”, “ТЕЛЕРАДІОКОМПАНІЯ “112-ТВ”, “ТВ ВИБІР” — 112 канал, “НОВИЙ ФОРМАТ ТВ” — засновник Тарас Козак, “АРІАДНА ТВ” — власник Тарас Козак.

Українські Національні Новини

Політика