ukenru
sanktsiyi-ne-bude-znyato-doki-rosiya-ne-pidpishe-mirnu-ugodu-z-ukrayinoyu-sholts

Санкції не буде знято, доки росія не підпише мирну угоду з Україною – Шольц

 • 216406 переглядiв

КИЇВ. 2 травня. УНН. Санкції, введені проти росії у відповідь на її вторгнення в Україну, не будуть зняті доти, доки Москва не досягне мирної угоди з Україною, заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, додавши, що умови миру мають визначатися Україною, передає УНН.

Деталі

Шольц в інтерв'ю ZDF, сказав, що президент путін прорахувався, якщо він очікував, що зможе отримати територію від України, оголосити про припинення бойових дій і побачити, як західні країни скасують санкції.

"Він не продумав всю свою операцію в Україні до кінця", - сказав Шольц.

"Він не думав, що Україна так опиратиметься. Він не думав, що ми підтримаємо їх, щоб вони так довго трималися… Ми не знімемо санкції, доки він не домовиться з Україною".

Він також заявив, що Німеччина не схвалить анексію Криму росією.

"Це було порушенням міжнародного права... це залишається правдою", - додав він.

Шольц зауважив, що не планує відвідувати Київ після того, як заплановану поїздку президента Франка-Вальтера Штайнмайєра було скасовано через заперечення України.

Шольц відкинув критику в тому, що спочатку він надто вагався з відправкою Україні важких озброєнь, за якою пішла критика з боку пацифістів після того, як Німеччина минулого тижня оголосила про постачання Україні зенітних танків "Гепард".

"Немає сенсу робити щось тільки тому, що хтось кричить, або не робити щось, бо хтось кричить", — сказав Шольц, додавши, що захист країни та підтримання миру — його обов'язок як канцлера.

Додамо

Шольц підтримав постачання Україні важкого озброєння, таке як танки та гаубиці, та негайне ембарго ЄС на імпорт російських енергоносіїв, щоб позбавити путіна валюти, яка допомагає йому фінансувати війну.

Українські Національні Новини

Новини Світу