sanchesa-pereobrali-premyer-ministrom-ispaniyi-pislya-ugodi-pro-amnistiyu

Санчеса переобрали прем'єр-міністром Іспанії після угоди про амністію

 • 27544 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Після кількох тижнів переговорів лідер соціалістів Педро Санчес домігся голосування в парламенті за його призначення на новий термін на посаді прем'єр-міністра Іспанії. Він отримав 179 голосів в асамблеї на 350 місць, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Він отримав більшість у чотири місця в палаті парламенту на 350 місць після укладання угоди про амністію для каталонців, причетних до невдалої спроби відділення від Іспанії.

Консервативна Народна партія перемогла на виборах у липні, але лідер Альберто Нуньєс Фейхоо не зміг сформувати більшість.

Санчес заявив членам парламенту, що угода про амністію допоможе "залікувати рани".

Його опора на дві партії, що виступають за незалежність Каталонії, щоб сформувати більшість, розлютила опонентів, які стверджують, що запропонована ним угода про амністію для сотень політиків і активістів спровокує ще одну заявку на відділення і загрожуватиме територіальній єдності Іспанії.

Депутати-соціалісти аплодували своєму лідеру після підтвердження результатів голосування, але протестувальники освистали депутатів, коли вони виходили із будівлі Конгресу Іспанії.

Минулими вихідними десятки тисяч іспанців взяли участь у протестах по всій Іспанії, і Фейхоо звинуватив прем'єр-міністра в тому, що він переслідує свої власні інтереси, а не інтереси своєї країни.

У четвер у парламенті Санчес пов'язав спроби поставити під сумнів легітимність свого нового уряду з частиною глобальної тенденції. Він згадав про присутність колишнього телеведучого Fox News Такера Карлсона на нещодавній акції протесту біля штаб-квартири Соціалістичної партії у Мадриді.

"Ми бачили це у Сполучених Штатах, у Бразилії та інших частинах світу, де є політичні праві та політичні крайні праві, які не визнають результатів виборів", - сказав він.

Декілька членів парламенту від соціалістів переслідувалися і в них кидали яйця, коли ті виходили з кафе біля Конгресу. Одне яйце потрапило в депутата Ермініо Санчеса, і делегатам порадили подбати про свою особисту безпеку у світлі гарячкової політичної атмосфери, вказує видання.

Як повідомляється, натяк на крихкість нового уряду Санчеса надійшов від Іоне Беларри, чия партія Podemos є частиною лівого альянсу Sumar, який є учасником нової правлячої коаліції. "Соціалістичній партії подобається лівий режим, слухняний лівий, який робить все, що хоче Соціалістична партія", - поскаржилася вона. Podemos поки що не запрошували керувати жодним із міністерств у новому уряді.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Фінляндія закриває чотири КПП на кордоні з рф: що відомо

     • 36043 переглядiв