ukenru
samoizolyatsiya-ta-dobrovilne-testuvannya-krikliy-rozpoviv-umovi-povernennya-z-za-kordonu

Самоізоляція та добровільне тестування: Криклій розповів про умови повернення з-за кордону

 • 24376 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Для тих, хто повертається з-за кордону - з країн, де вища захворюваність на коронавірус, ніж в Україні - потрібна самоізоляція, яка не потребує проведення тестувань. Про це в програмі “Сніданок з 1+1” розповів міністр інфраструктури України Владислав Криклій, передає УНН.

“Є країни, де рівень епідеміологічної ситуації нижчий, - це зелена зона. Повертаючись з цих країн, українцям не треба проходити самоізоляцію або обсервацію. Поки так, бо там ситуація краща, ніж у нас. Що є цілком логічно. А з червоних зон - це країни з епідеміологічною ситуацією гірше, обов'язкова самоізоляція, обсервація або встановлення додатку "Дій вдома" з контролем ізоляції", - зазначив Криклій.

Також він додав, що самоізоляція не передбачає обов’язкового тестування на коронавірус.

"Тому наразі тестування виглядає як добровільно, тому до лабораторії звертаєшся за власний рахунок", - наголосив Криклій.

Нагадаємо, як повідомляв УНН раніше, у МОЗ розглядають варіант пропуску туристів з інших країн через "зелену" та "червону зони". "Червона" - ті країни, в яких епідеміологічна ситуація гірша, ніж в Україні - такі люди мають перебувати на самоізоляції.

Додамо, з 15 червня Україна поновлює міжнародне авіасполучення.

Українські Національні Новини

Політика