ukenru
samit-yes-buv-pripineniy-cherez-kandidaturu-georgiyevoyi-zmi

Саміт ЄС був припинений через кандидатуру Георгієвої - ЗМІ

 • 11329 переглядiв

КИЇВ. 1 липня. УНН. Саміт ЄС, на якому мали обрати керівників ключових для Євросоюзу структур, ймовірно був припинений через кандидата на посаду голови Європейської ради болгарки Крісталіни Георгієвої. Про це Associated Press повідомляє з посиланням на свої джерела серед європейських чиновників, передає УНН.

Після майже доби дискусій, саміт який почалася 30 червня був припинений. Під час саміту глави держав і урядів 28 країн мали обрати керівників 4 інститутів ЄС - Єврокомісії, Європейської ради, Європарламенту та зовнішньополітичної служби.

Серед претендентів на ключові посади є і правоцентристський політик з Болгарії Крісталіна Георгієва, що претендує на посаду голови Європейської ради, яку зараз займає Дональд Туск.

Чиновник ЄС, який побажав залишитися неназваним, сказав, "що Георгієва була частиною причини затримання, і залишалося неясним, чи отримає вона зелене світло".

Слід зазначити, що Георгієву підтримують представники Італії, Польщі, Угорщини, Словаччини та Чехії. Таку інформацію оприлюднило агентство Reuters, також привівши слова прем'єр-міністра Болгарії Бойко Борисова, про те, що обранню Георгієвої протидіють ліберали.

На даний момент також відомо, що на саміті були намічені основні кандидати на керівні посади в ЄС. Розглядалися кандидатура голландця Франса Тіммерманса на пост глави Єврокомісії, болгарки Крісталіни Георгієвої на пост глави Європейської ради, німця Манфреда Вебера на пост глави Європарламенту і бельгійця Шарля Мішеля на пост глави зовнішньополітичної служби Євросоюзу.

Очікується, що саміт триватиме завтра, 2 липня. За запропонованого самітом главу Європарламенту депутати законодавчого органу нового скликання повинні проголосувати вже 3 липня на першій сесії в Страсбурзі.

Українські Національні Новини

Новини Світу