“Масове отруєння дітей у Бельгії. Встановили, що причина — у бактерії сальмонели. Для відома: сальмонела може потрапити до організму людини унаслідок вживання погано термічно оброблених м’яса, молока, сметани, яєць.
Зауважу, що Україна імпортує з Бельгії ковбаси, готове і консервоване м’ясо (ввезли за перші три місяці року майже на 100 тис. доларів), рибу, свіжу та морожену свинину (за перші 3 місяці 2018 року ми ввезли на 170 тис. доларів), яловичину (ввезли 225 тонн за перші три місяці року), і м’ясо птиці (ввезли майже 300 тонн за перші 3 місяці п.р.).
Заражена птиця, при цьому, також часто є причиною захворювання людей на сальмонелу”, — написав нардеп.
Така статистика — привід для контролюючих органів вжити попереджувальних заходів із недопущення ввезення в Україну потенційно небезпечних продуктів, додав Тригубенко.
“Тож чекаємо, чи хтось відреагує... А загалом, уважніше ставимося до купівлі продуктів. Хоча це правило — актуальне завжди”, — резюмував він.
Нагадаємо, на цьому тижні, у Бельгії сталося масове отруєння дітей одразу у 38 школах регіону Фландрія. Постраждало понад 200 учнів.
Фахівці встановили, що збудником отруєння являється сальмонела.