sabotazh-abo-katastrofichnyi-defitsyt-kadriv-dtek-chomu-odeshchyna-4-tu-dobu-bez-svitla

Саботаж або катастрофічний дефіцит кадрів ДТЕК: чому Одещина 4-ту добу без світла

 • 22027 переглядiв

Чому Одеська область 4-ту добу без світла

Четверту добу жителі Одеської області, 109 населених пунктів, залишаються без світла. Енергетики ДТЕК працюють цілодобово, в екстремальних і виснажливих умовах, але динаміка не задовольняє ані людей, ані владу - вчора на Одещину завітав навіть Президент Володимир Зеленський. Одне з головних питань - коли людям відновлять електроенергію. УНН зібрав інформацію щодо актуальної ситуації на Одещині.

Станом на 22:00 годину вчорашнього дня 129 населених пунктів залишалися без світла. На сьогоднішній ранок ця кількість не суттєво зменшилася - до 109 населених пунктів. За цілу ніч всього 20 населених пунктів підключені до електроенергії. Люди обурені і вимагають пояснень від ДТЕКу. У компанії кажуть, що такі довготривалі роботи повʼязані з несприятливими погодними умовами та важкодоступними місцями аварій через снігові замети. Щоправда, третю добу на Одещині відлига, і те, що могли не встигнути дочистити комунальники - розтало вже саме по собі. Відповідні коментарі та фото люди залишають під постами ДТЕК, зокрема акцентуючи увагу, що в тому чи іншому населеному пункті все чисто і немає проблем з доступом до аварійних ліній електропередачі.

Насправді ж проблема може бути зовсім в іншому - катастрофічному дефіциті кадрів. Одеська область - найбільша область України за територією, а кількість робочих бригад ДТЕК не покриває кількість населених пунктів. У ці дні на одну робочу бригаду ДТЕК приходилося два-три населені пункти, які залишилися без світла.

Одразу після негоди 27 листопада ДТЕК Одеські електромережі повідомили, що без електроенергії залишилися майже 400 населених пунктів. За останніми даними, без світла ще 109 населених пунктів. Тобто з понеділка по четвер відновлена електроенергія в трохи більше ніж 70% населених пунктах. І хоча в ДТЕК не оголошують жодних графіків, велика ймовірність, що з такою динамікою лагодити електромережі можуть до пʼятниці.

При цьому кількість робочих бригад постійно змінюється. ДТЕК то збільшує кількість робочих бригад до 180, то зменшує їх втричі. З чим це повʼязано - теж невідомо.

Імовірно, так відбувається через те, що енергетики працюють цілодобово і мають позмінний графік. Але водночас це вказує на те, що наразі кількості робітників ДТЕК може катастрофічно не вистачати для покриття обслуговування Одеської області. І це при тому, що енергетики мають бронь від мобілізації до лав ЗСУ.

Нагадаємо, ознайомитися з мапою пунктів незламності в Одеській області, де можна зігрітися, зарядити гаджети, випити чаю - можна у застосунку "Дія".

Лілія Подоляк

Суспільство

Популярні

Новини по темі

росіяни вночі обстріляли Сумщину з мінометів: вісім вибухів

 • 27754 переглядiв