ukenru
saakashvili-znovu-ne-zmig-buti-prisutnim-na-zasidanni-sudu-za-stanom-zdorovya

Саакашвілі знову не зміг бути присутнім на засіданні суду за станом здоров'я

 • 16787 переглядiв

КИЇВ. 27 грудня. УНН. У Тбіліському міському суді сьогодні відбувся розгляд справи проти експрезидента Грузії Михайла Саакашвілі, який пройшла без його участі. Ув'язнений не зміг бути присутнім за станом здоров'я. Про це УНН повідомляє з посиланням на "Новини Грузії".

Цитата

“Сам обвинувачений на процесі не був присутній за станом здоров'я. Експрезидент, засуджений раніше заочно до шести років ув'язнення у двох кримінальних справах, проходить курс реабілітації у військовому госпіталі в Горі після 50-денного голодування", - повідомляє відомство.

Деталі

В ході процесу сторона захисту зажадала додати до справи висновок центру "Емпатія" про стан здоров'я Саакашвілі і висновок групи лікарів консиліуму, скликаного з ініціативи народного захисника. Суддя Тбіліського міського суду Бадрі Кочламазашвілі задовольнив дане клопотання.

Адвокати також зажадали додати до матеріалів справи заяви конкретних осіб, однак, цю частину клопотання суддя не задовольнив.

"Наскільки б високоавторитетною особою або організацією не зроблено заяву або оцінку, вкладення їх у матеріали справи, розгляд їх як доказ, і потім їх додавання з метою надання якогось впливу на рішення суду - безумовно неправильно", - вважає суддя.

Ще одне клопотання адвокатів Саакашвілі стосувалася повторного допиту постраждалих. У відповідь суддя відхилив і це клопотання.

Додамо

Минуле засідання суду пройшло без участі експрезидента. Він повідомив, що не зміг бути присутнім за станом здоров'я.

Контекст

Михайла Саакашвілі затримали 1 жовтня в Тбілісі. Повідомляли, що він незаконно перетнув кордон країни.

Колишній грузинський лідер голодував 50 днів на знак протесту, оскільки вважає себе політв'язнем.

Група лікарів з ініціативи омбудсмена Грузії Ніно Ломджарії обстежила ув'язненого Саакашвілі і оглянула умови тюремної лікарні.

У висновку відзначили, що через тривале голодування у Саакашвілі розвинулися судоми, викликані енцефалопатією Верніке - серйозне захворювання мозку, внаслідок якого можна впасти в кому.

Медики закликали владу Грузії негайно перевести ув'язненого в багатопрофільну високотехнологічну лікарню для проведення досліджень головного мозку.

19 листопада Саакашвілі перевезли з тюремної лікарні у військовий госпіталь. Після цього колишній президент Грузії припинив голодування.

Українські Національні Новини

Новини Світу