ukenru
saakashvili-vikrali-z-goriyskoyi-likarni-advokat

Саакашвілі викрали з Горійської лікарні - адвокат

 • 35197 переглядiв

КИЇВ. 30 грудня. УНН. Адвокат колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі заявив про його викрадення. За його словами, він зник з Горійської лікарні. Про це повідомляє УНН з посиланням на Facebook-сторінку Гварамії.

Деталі

Адвокат Саакашвілі підкреслив, що його вивезли у невідомому напрямку. Стан колишнього президента Грузії також невідомий.

Пізніше Депутат Верховної ради України та дівчина колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі Єлизавета Ясько заявила, що політика “насильно викрали з міської лікарні” і вивезли до Руставської в’язниці.

Контекст

Михайла Саакашвілі затримали 1 жовтня в Тбілісі. Повідомляли, що він незаконно перетнув кордон країни.

Колишній грузинський лідер голодував 50 днів на знак протесту, оскільки вважає себе політв'язнем.

Група лікарів з ініціативи омбудсмена Грузії Ніно Ломджарії обстежила ув'язненого Саакашвілі і оглянула умови тюремної лікарні.

У висновку відзначили, що через тривале голодування у Саакашвілі розвинулися судоми, викликані енцефалопатією Верніке-серйозне захворювання мозку, внаслідок якого можна впасти в кому.

Медики закликали владу Грузії негайно перевести ув'язненого в багатопрофільну високотехнологічну лікарню для проведення досліджень головного мозку.

19 листопада Саакашвілі перевезли з тюремної лікарні у військовий госпіталь. Після цього колишній президент Грузії припинив голодування.

Українські Національні Новини

Політика