ukenru
saakashvili-timchasovo-zalishitsya-u-goriyskomu-viyskovomu-shpitali

Саакашвілі тимчасово залишиться у Горійському військовому шпиталі

 • 11778 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. За даними Спеціальної пенітенціарної служби, ув'язнений експрезидент Грузії Міхеіл Саакашвілі тимчасово залишається у Горійському військовому шпиталі. Про це повідомляє УНН із посиланням на "Грузія Online".

Деталі

Як зазначають, 27 грудня медперсонал ухвалив рішення виписати Міхеіла Саакашвілі з Горійського військового шпиталю і перевести його до ізолятора №12 у Руставі.

Однак колишній президент Грузії не підкорився вимогам працівників пенітенціарної служби. Через переживання у нього виникли перепади тиску, тому рішення Спеціальної пенітенціарної служби про переведення тимчасово відклали.

Нагадаємо

Міхеіла Саакашвілі затримали 1 жовтня у Тбілісі. Повідомляли, що він незаконно перетнув кордон країни.

Колишній грузинський лідер голодував 50 днів на знак протесту, оскільки вважає себе політв’язнем.

Група лікарів за ініціативи омбудсмена Грузії Ніно Ломджарії обстежила ув’язненого Саакашвілі та оглянула умови тюремної лікарні.

У висновку зазначили, що через тривале голодування у Саакашвілі розвинулися судоми, спричинені енцефалопатією Верніке — серйозне захворювання мозку, внаслідок якого можна впасти в кому.

Медики закликали владу Грузії негайно перевести ув'язненого до багатопрофільної високотехнологічної лікарні для проведення досліджень головного мозку.

19 листопада Саакашвілі перевезли з тюремної лікарні у військовий госпіталь. Після цього колишній президент Грузії припинив голодування.

Українські Національні Новини

Суспільство