ukenru
saakashvili-priznachili-trenera-schob-vin-bilshe-rukhavsya

Саакашвілі призначили тренера, щоб він більше рухався

 • 20013 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Експрезиденту Грузії Михайлу Саакашвілі, який проходить курс реабілітації в умовах ув'язнення, дозволили перейти на звичайний режим харчування і призначили йому тренера, щоб він більше рухався. Про це журналістам повідомила ендокринолог, член державного консиліуму лікарів Олена Гіоргадзе, інформує УНН з посиланням на Грузия Online.

Деталі

Консиліум, створений за дорученням прем’єр-міністра Іраклія Гарібашвілі, відвідав Саакашвілі 13 грудня для планової перевірки. Медики визнали лабораторні показники політика задовільними.

За їхніми словами, на цей момент жодних небезпечних для життя ускладнень у Саакашвілі не спостерігається: він не має дефіциту жодного вітаміну, а з завтрашнього дня перейде на нормальне змішане харчування.

Проте, за словами Гіоргадзе, Саакашвілі слабкий, бо дуже мало рухається.

Цитата

“Раніше він активно рухався. Наразі він більше лінується і менше рухається. Сьогодні ввечері він не погодився з більшою фізичною активністю. Але ми отримали його підтвердження, що він буде активнішим разом із методистом і виконуватиме завдання, які розробить для нього лікар-спеціаліст”, — пояснила гематолог, член консиліуму Ніно Шарашенідзе.

Нагадаємо

Міхеіла Саакашвілі затримали 1 жовтня у Тбілісі. Повідомляли, що він незаконно перетнув кордон країни.

Колишній грузинський лідер голодував 50 днів на знак протесту, оскільки вважає себе політв’язнем.

Група лікарів за ініціативи омбудсмена Грузії Ніно Ломджарії обстежила ув’язненого Саакашвілі та оглянула умови тюремної лікарні.

У висновку зазначили, що через тривале голодування у Саакашвілі розвинулися судоми, спричинені енцефалопатією Верніке — серйозне захворювання мозку, внаслідок якого можна впасти в кому.

Медики закликали владу Грузії негайно перевести ув'язненого до багатопрофільної високотехнологічної лікарні для проведення досліджень головного мозку.

19 листопада Саакашвілі перевезли з тюремної лікарні у військовий госпіталь. Після цього колишній президент Грузії припинив голодування.

Українські Національні Новини

Політика