ukenru
saakashvili-dostavili-do-sudu-dlya-rozglyadu-yogo-spravi

Саакашвілі доставили до суду для розгляду його справи

 • 22016 переглядiв

КИЇВ. 29 листопада. УНН. Експрезидента Грузії Міхеіла Саакашвілі доставили до Тбіліського міського суду в столиці Грузії, де має відбутися засідання про жорсткий розгін мітингу 7 листопада 2007 року і розгром офісу телекомпанії Imedi. Про це УНН повідомляє з посиланням на TV Pirveli.

Цитата:

“У пенітенціарній службі Pirveli підтверджують, що Міхеіл Саакашвілі перебуває в міському суді. Суд над третім президентом Грузії призначений на 11:00 (за місцевим часом - ред.). Цілком ймовірно, що Саакашвілі зможе виступити на власному суді", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Відзначається, що на місцях йде особлива мобілізація силовиків.

Додамо, що раніше Мін'юст країни відмовляв Саакашвілі у присутності в залі суду, через заходи безпеки та ризики погіршення стану здоров'я.

Доповнення

Саакашвілі повернувся до Грузії незадовго до першого туру муніципальних виборів, після чого був заарештований і поміщений у в'язницю.

Колишній лідер оголосив голодування після арешту 1 жовтня, оскільки вважає себе політичним в'язнем. 20 листопада його доставили у військовий госпіталь Горі з тюремної лікарні на околиці Тбілісі, куди він потрапив 8 листопада. Він припинив голодування.

Консиліум лікарів, які займаються моніторингом лікування Саакашвілі, діагностував у нього посттравматичний стресовий розлад.

Експрезидент покинув Грузію у 2013 році, після чого в країні проти нього порушили чотири кримінальні справи, по двох з яких вже винесені вердикти. Його заочно засудили до трьох і шести років ув'язнення. 20 жовтня його звинуватили в незаконному перетині кордону Грузії, що передбачає позбавлення волі на строк до п'яти років. В останні роки експрезидент проживав в Україні і має українське громадянство.

Українські Національні Новини

Новини Світу