ukenru
s-p-znizilo-reyting-privatbanku

S&P знизило рейтинг ПриватБанку

 • 10662 переглядiв

КИЇВ. 21 грудня. УНН. Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings знизило довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги контрагента ПриватБанку з "B-/C" до рівня "R/R" в зв'язку з втручанням держави в діяльність банку. Про це йдеться у повідомленні агентства, передає УНН.

"Рейтинги ПАТ КБ "ПриватБанк" знижено до "R/R" в зв'язку з втручанням держави в діяльність банку", - сказано у повідомленні.

Раніше до такого кроку вдалося і міжнародне рейтингове агентство Fitch. Аналітики агентства помістили довгострокові кредитні рейтинги в іноземній і національній валютах ПриватБанку в список Rating Watch "той, що розвивається", а також знизило рейтинг стійкості до "F" з "CCC".

Кабінет міністрів України на засіданні 18 грудня розглянув питання забезпечення стабільності у фінансовій системі країни. Беручи до уваги результати засідання Ради національної безпеки та оборони України, уряд підтримав пропозицію Національного банку та Ради фінансової стабільності про перехід ПАТ “ПриватБанк” у стовідсоткову державну власність.

Як повідомляв УНН, починаючи із 19 грудня, у ПриватБанку вводиться тимчасова адміністрація.

 

Українські Національні Новини

Економіка