ukenru
s-kubiv-poyasniv-koli-ukrayina-otrimaye-dodatkovi-preferentsiyi-vid-yes

С.Кубів пояснив, коли Україна отримає додаткові преференції від ЄС

 • 9850 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Європейський Союз може схвалити додаткові торгові преференції для України вже найближчим часом. Про це заявив перший віце-прем’єр-міністр, міністр економічного розвитку й торгівлі Степан Кубів, передає УНН з посиланням на Радіо Свобода.

"Преференції, яких ми хочемо, повинні носити якісний характер і не бути розмитими. Росія у нас забрала ринок транзиту, а це втрати близько мільярда доларів тільки по експорту. Я тут говорив, що наші герої, які загинули і які стоять на сході України, – це стабілізатор миру в Європі. І саме додаткові преференції стали б тією фундаментальною річчю, яка свідчить про єдність України та Євросоюзу в боротьбі з російською агресією. Тож у Європарламенті я сказав: передайте тим, хто хоче послабити преференції чи їх розмити, я готовий з ними виїхати на схід України, в Авдіївку, і показати, чому ми вимагаємо преференцій. Тобто, тим євродепутатам, хто не розуміє, що таке мир і що таке війна, ми готові показати, що нині робить російська агресія, ті нелюди, що зайшли на нашу землю", - сказав С.Кубів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: С.Мальмстрьом готова просувати схвалення ЄП додаткових торговельних преференцій Україні

Він додав, що Євросоюз має намір якнайшвидше ухвалити преференції, але "не хочуть робити поспішних кроків, бо тоді це може не мати якості".

"Факт прийняття буде, але преференція може бути не централізована, а трохи розмита. Думаю, що це буде найближчим часом, але там є технічні процедури, що потребують кількох місяців для остаточного ухвалення додаткових преференцій", - зазначив С.Кубів.

Українські Національні Новини

Політика