ukenru
rpts-peredala-krimski-yeparkhiyi-upts-mp-v-pryame-pidporyadkuvannya-patriarkhu-kirilu

рпц передала кримські єпархії УПЦ МП в пряме підпорядкування патріарху кірілу

 • 115415 переглядiв

КИЇВ. 7 червня. УНН. Джанкойська, Сімферопольська та Феодосійська єпархії православної церкви московського патріархату передані в пряме підпорядкування патріарху рпц кірілу та об’єднані в створену кримську мирополію рпц. Про це повідомляють Крим.Реалії, передає УНН.

Цитата

«Прийняти Джанкойську, Сімферопольську та Феодосійську єпархії в безпосереднє канонічне та адміністративне підпорядкування патріарху московському і священному синоду рпц. Створити на території республіки Крим та міста Севастополя кримську митрополію в складі Джанкойської, Сімферопольської та Феодосійської єпархій», – йдеться в повідомленні.

Також говориться, що статус УПЦ МП може бути змінений лише після постанови помісного собору рпц.

«Нагадати, що рішення про зміну статусу Української православної церкви може бути прийняте лише в рамках канонічної процедури, що включає постанову Помісного собору рпц. Підкреслити, що самочинство зі зміни статусу УПЦ можуть призвести до нового розколу всередині неї», – заявлено в рішенні синода рпц.

Нагадаємо

Наразі у Верховній Раді зареєстровано законопроект про заборону Московського патріархату на території України.

Собор Української православної церкви Московського патріархату ухвалив рішення про повну самостійність та незалежність від рпц.

Українські Національні Новини

Суспільство