ukenru
rozvitok-ekonomiki-dlya-ukrayintsiv-vazhlivishiy-nizh-zakinchennya-viyni-doslidzhennya

Розвиток економіки для українців важливіший, ніж закінчення війни - дослідження

 • 16412 переглядiв

КИЇВ. 5 червня. УНН. Українці надають перевагу розвитку економіки, а не негайним діям для перемоги у війні з Росією. Так, 28% українців вважають пріоритетом перемогу у війні, а 35% - економіку і добробут громадян. Такі дані соціологічного дослідження повідомив під час презентації заступник директора КМІС Антон Грушецький, передає кореспондент УНН.

"44% респондентів вважають, що для України найважливіше зараз це незалежність і цілісність її кордонів. Водночас 34,5% вважають, що для України зараз найважливіше - це добробут її громадян. В іншій парі: 49% вважають, що прямо зараз найважливіше розвивати економіку, а 30% вважають, що прямо зараз треба перемагати у війні", - наголосив Грушецький.

Також він підсумував, що з одного боку пріоритетом має бути незалежність і цілісність, але прямо зараз більшість людей віддають перевагу розвитку економіки, а не негайним діям для перемог у війні.

"Всього 28% українців переважно або безумовно вважають, що пріоритетом має бути незалежність і перемога у війні, 35% - пріоритетом має бути економіка і добробут громадян. Решта третина знаходяться посередині між цими полярними поглядами", - додав Грушецький.

Додамо, всеукраїнське опитування громадської думки проводилося з 26 по 30 квітня 2020 року. Було опитано методом інтерв’ю 1500 респондентів за репрезентативною вибіркою для дорослого населення всієї України, крім тимчасово непідконтрольних територій окремих районів Донбасу і Криму. Похибка вибірки не перевищує 2,6%.

Нагадаємо, Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства оцінює падіння економіки України у січні-квітні 2020 року на рівні 5%.

Українські Національні Новини

Економіка