roztrata-ponad-1-3-mln-dol-ssha-pri-remonti-vertolotiv-spravu-skerovano-do-sudu

Розтрата понад 1,3 млн дол. США при ремонті вертольотів: справу скеровано до суду

 • 468386 переглядiв

КИЇВ. 10 липня. УНН. Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно колишнього в.о. директора державного підприємства, що входить до оборонно-промислового комплексу. Його підозрюють у розтраті державних коштів на ремонт вертольотів. Про це повідомляє УНН із посиланням на САП та НАБУ.

Деталі

Як зазначили в НАБУ, у 2013 році між державним підприємством "Промоборонекспорт" та однією з країн Північної Америки було укладено контракт щодо ремонту вертольотів МІ-17-1В.

У жовтні 2016 року після його завершення та проведення випробувальних польотів підприємство уклало договір із іноземною компанією для надання послуг з капітального ремонту трьох військових вертольотів. При цьому потреба у таких роботах була відсутня, а іноземна компанія не мала відповідного дозволу та кваліфікації, зазначили в НАБУ.

За даними слідства, в.о. директора державного підприємства використав своє службове становище та підробив документи про начебто виконання робіт з техогляду, які насправді не виконувались.

Внаслідок незаконних дій посадовця держпідприємству завдано збитків на загальну суму 1,34 млн доларів
США.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Привласнили майже 5 млн грн "бойових" виплат: про підозру повідомили командиру військової частини на Донеччині та 4 підлеглим

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі