rozsylaiut-nebezpechni-elektronni-lysty-shchodo-sudovykh-pretenzii-ta-zaborhovanosti-pid-atakoiu-derzhsluzhbovtsi-ukraina-ta-polshcha

Розсилають небезпечні електронні листи щодо "судових претензій" та "заборгованості": під атакою держслужбовці Україна та Польща

 • 40340 переглядiв

Кіберзлочинці атакують українських та польських державних службовців електронними листами, які містять шкідливе програмне забезпечення, що нібито стосується юридичних питань.

Кіберзловмисники розсилають небезпечні електронні листи щодо "судових претензій" та "заборгованості" начебто від імені державних органів України. Про це повідомили Держспецзв’язку, пише УНН.

Деталі

Урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, виявила факт масового розповсюдження небезпечних електронних листів серед держслужбовців України та Польщі.

У розсилках ішлося про "судові претензії" і "заборгованості". До них були прикріплені додатки у вигляді вкладених RAR-архівів, захищених паролем. У разі відкриття такого архіву та запуску виконуваних файлів комп’ютер може бути уражений шкідливими програмами RemcosRAT або MeduzaStealer.

Також зазначається, що для розсилання електронних листів використано легітимні скомпрометовані облікові записи, зокрема у домені gov.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МЗС Британії викликало посла рф через хакерські атаки

Ганна Оніщенко

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    ЄС розморозить 10 мільярдів євро для Угорщини — The Guardian

     • 69408 переглядiв