rozrobka-efektivnikh-protivirusnikh-preparativ-dopomozhe-svitu-u-borotbi-z-koronavirusom-vcheni

Розробка ефективних противірусних препаратів допоможе світу у боротьбі з коронавірусом - вчені

 • 21086 переглядiв

КИЇВ. 24 грудня. УНН. Коронавірус може ефективно поширюватися від клітини до клітини, тому що імунітет хворого практично не блокує його. Такого висновку дійшли вчені з Університету штату Огайо, передає УНН з посиланням на news.osu.edu.

Деталі

"По суті, це підпільна форма передачі вірусу", - зазначив професор вірусології Університету штату Огайо Шан-Лу Лю.

Дослідники також виявили, що нейтралізуючі антитіла менш ефективні проти вірусу, коли він поширюється по клітинам.

"У цьому сенсі розробка ефективних противірусних препаратів, націлених на інші стадії вірусної інфекції, має вирішальне значення", — вважає вчений.

Разом з тим зазначається, що точний механізм, який використовується вірусом для поширення від клітини до клітини, досі не вивчений. Також не вивчено, чи сприяє передача вірусу від клітини до клітини появі і поширенню нових варіантів коронавірусу.

Препарати від коронавірусу в Україні

Україна стала другою країною в світі після Ізраїлю, в якій з'явилися медичні вироби Протипатогенний засіб Sterisent "Санація+Антиковід" і Протипатогенний засіб Sterisent "Санація+Для дихальних шляхів". Вони швидко знешкоджують збудники коронавірусу, що потрапили в організм людини на ранній стадії захворювання, а також можуть застосовуватися для лікування всіх форм тяжкості COVID-19.

В.о. Генерального директора директорату фармацевтичного забезпечення МОЗ України Іван Задворних заявив — медвироби вже пройшли сертифікацію і введені в обіг в Україні.

До складу препаратів входить гіпохлориста кислота з гіпохлорит-іона, натрію хлорид і вода. Дія препарату спрямована на пряме знищення будь-якого вірусу в місці його найбільшого скупчення на слизових оболонках людини в дихальних шляхах.

Препарат від коронавірусу вже успішно використовували в Одеському обласному клінічному медичному центрі.

Також медичний виріб вже ефективно використовувався і показав реальний результат у клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова та у Військово-медичному клінічному центрі Західного регіону.

Розробники заявляють - препарат вже можна знайти в аптеках або придбати на сайті http://sterisent.info/, де крім іншого знаходиться і вся необхідна документація. За їх словами, медичні вироби можуть застосовуватися не тільки для лікування, але і як профілактика від захворювання коронавірусом.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    ООС: бойовики знову тричі порушили режим "тиші" на Донбасі

     • 13962 переглядiв

    Які парфуми будуть актуальними в 2022 році

     • 63226 переглядiв

    Велика Британія засудила запуск Іраном балістичних ракет

     • 16634 переглядiв

    У США відклали церемонію вручення почесних премій "Оскар"

     • 27575 переглядiв

    "Газпром" заявив про рекорди відбору газу з сховищ у Європі

     • 16322 переглядiв