rozkradannya-mayzhe-12-mln-grn-posadovtsyami-ukrzaliznitsi-povidomleno-pro-pidozru-organizatoru-skhemi

Розкрадання майже 12 млн грн посадовцями «Укрзалізниці»: повідомлено про підозру організатору схеми

 • 1036640 переглядiв

КИЇВ. 15 серпня. УНН. Правоохоронці у справі щодо заволодіння понад 11,8 млн гривень на «Укрзалізниці» повідомили про  підозру організатору схеми.Про це інформує УНН з посиланням на Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру. 

 

Деталі 

САП повідомила про підозру у заволодінні майном АТ «Укрзалізниця» організатору схеми – контролеру приватної компанії. Таким чином, у справі щодо завдання державній компанії 11,8 млн грн збитків четверо підозрюваних. Іншим трьом учасникам* – заступнику керівника філії АТ «Укрзалізниця», керівнику відділу матеріально-технічного забезпечення та керівнику приватної компанії про підозри повідомили у жовтні 2021 року. 

Цитата

«Відповідно до висновку товарознавчої експертизи, ринкова ціна однієї тонни вугілля станом на дату укладання договорів становила 3770 грн, у той час, як АТ «Укрзалізниця» уклала договори за ціною 4563 грн.

Внутрішньою службовою перевіркою АТ «Укрзалізниця» факти зловживань та завищення вартості продукції також були підтверджені, що значно посприяло досудовому розслідуванню», - йдеться в повідомленні.

Доповнення

Дії усіх підозрюваних кваліфіковані за  ч. 5 ст. 191 КК України. 

У 2018 році одна з філій АТ «Укрзалізниця» провела публічні торги із закупівлі вугілля для опалення пасажирських вагонів.

За даними слідства встановлено, що підозрюваний керівник філії, будучи головою тендерного комітету, спільно з керівником відділу ініціатора закупівлі діяли на користь «обраного» постачальника, не допустивши інші компанії до аукціону. Ця компанія і стала переможцем торгів, поставивши вугілля за завищеними на 11,8 млн грн цінами. 

Нагадаємо  

Розкрадання 5 млн грн на закупівлі ПЛР-тестів для Укрзалізниці: суд арештував екстрадованого підозрюваного.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Нагрудний знак «За сумлінну службу»: тонкощі нагороди

     • 2419076 переглядiв