rozikrali-5-mln-grn-na-zakupivli-plr-testiv-dlya-ukrzaliznitsi-slovachchina-vidala-ukrayini-odnogo-iz-figurantiv-spravi

Розікрали 5 млн грн на закупівлі ПЛР-тестів для Укрзалізниці: Словаччина видала Україні одного із фігурантів справи

 • 1130812 переглядiв

КИЇВ. 11 серпня. УНН. Зі Словаччини екстрадовано одного з підозрюваних у справі про махінації під час закупівлі ПЛР-тестів для “Укрзалізниці”. Про це повідомили у Спеціальній Антикорупційній Прокуратурі, пише УНН.

Цитата

“... домоглися екстрадиції до України одного з підозрюваних у справі щодо замаху на заволодіння грошовими коштами у розмірі 5 млн грн під час закупівлі ПЛР-тестів, а саме представника комерційної структури. .... Після передачі затриманого українській стороні йому буде обрано запобіжний захід”, — зазначили в САП.

Деталі

Підозрюваного екстрадували в Україну 11 серпня.

У міжнародному розшуку він перебував ще з 2022 року.

Влітку 2023 року завдяки співпраці з компетентними органами Словацької Республіки підозрюваного нарешті затримали, а екстрадиційний запит України задовольнили.

Нагадаємо

У межах досудового розслідування встановлено, що у 2020 році службові особи Укрзалізниці розробили схему “відмивання” коштів під час закупівлі послуг з проведення ПЛР-тестування на COVID-19. Для цього вони штучно завищили очікувану ціну закупівлі однієї одиниці на понад 400 гривень, у порівнянні з ринковою. А після забезпечили перемогу в тендерній закупівлі заздалегідь підібраного суб’єкта господарювання. Якби оборудка спрацювала, співучасники отримали б виторгу майже у 5 млн грн. Однак через непроходження внутрішньої процедури погодження, договір не уклали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запланували виготовити 100 пасажирських вагонів та п'ять дизель-потягів: в "УЗ" хочуть оновити рухомий склад

У червні 2022 року підозру оголосили шістьом особам причетним до цієї схеми. У жовтні того ж року — аналогічні підозри вручили ще 2 співучасникам.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    Patriot: у Military Media Center розповіли, на що здатний ЗРК

     • 1264362 переглядiв

    Жнива-2023: намолотили майже 23 млн тонн зерна

     • 1851840 переглядiв