ukenru
rozglyad-derzhbyudzhetu-2023-priznacheno-na-6-zhovtnya

Розгляд Держбюджету-2023 призначено на 6 жовтня

 • 192344 переглядiв

КИЇВ. 29 вересня. УНН. Верховна Рада України 6 жовтня розгляне у першому читанні проєкт держбюджету на 2023 рік. Про це в ефірі національного телемарафону, повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія, передає кореспондент УНН.

Цитата

«Бюджет ми будемо розглядати вже 6 жовтня. І там весь бюджет, практично, на війну й оборону. В принципі, все – на оборону, можна так сказати», - розповів Арахамія.

За словами Арахамії, до 85% очікуваної від США допомоги розміром у 12 млрд доларів, піде на закупівлю озброєння, решта – на підтримку бюджету.

Додамо

Днями Сенат США схвалив фінансовий документ, який серед іншого передбачає надання Україні фінансової допомоги на суму 12,4 млрд дол. 

Контекст

Бюджет-2023 будуть розглядати та ухвалювати за скороченою процедурою.  Очікується, що остаточне його ухвалення відбудеться до кінця жовтня.

Як розповіли в уряді – Держбюджет на наступний рік передбачає – «все на оборону». Видатки на безпеку і оборону еквівалентні 88% доходів бюджету (по загальному фонду, без грантів); складають 45% видатків загального фонду - 1 трлн 136 млрд гривень.

Міністерство фінансів у проекті Бюджету-2023 не передбачає підвищення мінімальної заробітної плати. При цьому, у наступному році видатки на пенсійне та соцзабезпечення не зменшуються, а деякі із них "будуть навіть збільшені". Медицина залишається пріоритетом фінансування на наступний рік. Планується коригування програми медгарантій, але основні медичні послуги будуть фінансово забезпечені, вказували у Мінфіні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бюджет-2023: названо пріоритети і основні цифри

Українські Національні Новини

Політика