ukenru
rozenko-prokomentuvav-polskiy-zakon-z-zaboronoyu-banderivskoyi-ideologiyi

Розенко прокоментував польський закон з забороною "бандерівської ідеології"

 • 9625 переглядiв

КИЇВ. 1 лютого. УНН. Незважаючи на те, що різні політичні сили намагаються постійно відкинути в минуле стосунки України та Польщі, в українсько-польському діалозі набагато більше тем, які об’єднують, які стосуються сьогодення і майбутнього двох держав. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, повідомляє УНН з посиланням на прес-службу урядовця.

"Незважаючи на те, що різні політичні сили, які є з обох боків, намагаються постійно відкинути стосунки України та Польщі кудись в минуле, щоб влади двох країн тільки займалися історичними "розборками" на тему "хто почав перший і хто більше винен", я переконаний, що у нас в українсько-польському діалозі набагато більше тем, які об’єднують, які стосуються сьогодення і майбутнього двох держав – це і економічне, і гуманітарне співробітництво і соціальні сфера тощо", - сказав він.

За словами П.Розенка, природа політичних процесів та заяв окремих польських політиків щодо України цілком зрозуміла.

"Ми чудово розуміємо, що в період політичної нестабільності, перетурбацій різні політичні сили в Польщі намагалися використати тему України задля укріплення своїх позицій в уряді чи отримання електоральної підтримки частини суспільства. Давайте не забувати, що, на жаль, тінь нашого північного сусіда присутня в політиці різних країн і проявляється в різних формах", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін заявив, що впровадження терміна "злочини українських націоналістів" провокує реакцію у відповідь

Віце-прем’єр підкреслив, що незважаючи на заяви, які лунали останні півроку на адресу України, українська сторона завжди демонструвала відкритість своєї політики щодо Польщі.

"Ми ніколи жодним чином не дозволяли собі втручатися у внутрішню політику Польщі, вказувати куди рухатися і що робити. Ми поводилися максимально коректно в цій ситуації, розуміючи , що Польща – наш історичний союзник, одна з перших держав, яка визнала нашу незалежність у 1991 році і сьогодні є послідовно підтримує Україну у війні з Росією", - додав він.

"Коло наших дискусій є дуже широким і ми не хотіли б "зациклюватися" лише на питаннях минулого. Зі свого боку наші колеги і друзі повинні зрозуміти, що історію України у Москві колись вже писали, тому зараз історію України ми будемо писати в Києві, українці самі здатні розібратися з приємними і неприємними моментами і формувати свою історичну правду", - наголосив віце-прем’єр.

Нагадаємо, у ніч на 1 лютого сенат Польщі прийняв закон, який передбачає покарання за обвинувачення поляків у Голокості, а також за пропаганду "бандерівської" ідеології.

Українські Національні Новини

Політика