rozbudova-ppo-v-ukrayini-maye-stati-odnim-z-elementiv-garantiy-bezpeki-op

Розбудова ППО в Україні має стати одним з елементів гарантій безпеки - ОП

 • 168578 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Розбудова ефективної системи протиповітряної оборони в Україні має стати одним з елементів гарантій безпеки. Про це йшлося під час телефонних переговорів керівника Офісу Президента Андрія Єрмака з радниками лідерів США, Великої Британії та Франції з питань національної безпеки, передає УНН.

Деталі

Повідомляється, що Єрмак провів телефонні переговори з радником Президента США з питань національної безпеки Джейкобом Салліваном, радником Прем’єр-міністра Великої Британії з питань національної безпеки Тімоті Барроу та дипломатичним радником Президента Франції Еммануелем Бонном.

Голова ОП поінформував співрозмовників про ситуацію на передовій, а також про посилення обстрілів росією українських міст та об’єктів критичної інфраструктури із застосуванням ракет та іранських дронів-камікадзе.

Цитата

“У цьому контексті наголошено на нагальній потребі у невідкладному отриманні від держав-партнерів достатньої кількості засобів протиповітряної оборони, щоб мати змогу ефективно протидіяти російському ракетному терору. Було висловлено думку, що розбудова ефективної системи ППО в Україні має стати одним з елементів гарантій безпеки”, – йдеться в повідомленні.

Деталі

Співрозмовники окремо обговорили блок питань, пов’язаних із виробленням гарантій безпеки для України, у розвиток позиційного документа, що його підготувала Міжнародна експертна група Єрмака-Расмуссена.

Під час переговорів відбувся ґрунтовний обмін думками щодо останніх провокативних заяв російської сторони про нібито наміри України застосувати «брудну бомбу». Було наголошено на абсолютній безпідставності таких звинувачень, а також на тому, що вони є частиною кампанії з дезінформації, яку проводить путінська росія проти нашої держави.

Єрмак розповів про заходи з реагування на такі закиди кремля. Представників США, Великої Британії та Франції було поінформовано про готовність прийняти делегацію експертів МАГАТЕ, які зможуть пересвідчитись у безпідставності російських звинувачень. Співрозмовники високо відзначили зусилля України щодо залучення Агентства до розв’язання цієї ситуації.

“Учасники переговорів погодилися з думкою про те, що демократичний світ має зробити все можливе, щоб не допустити використання росією ядерної зброї або «брудної бомби» проти нашої держави”, – інформують в Офісі Президента.

Доповнення

Президент України Володимир Зеленський попросив у країн G7 системи протиповітряної оборони та фінансування для створення повітряного щита для України.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Дощі та до 20° тепла: прогноз погоди на сьогодні

     • 225554 переглядiв

    Окупанти вночі вкотре обстріляли Нікопольський район

     • 108350 переглядiв