ukenru
rostovski-kozaki-obitsyali-ne-biti-cholovikiv-scho-tsiluyutsya-na-chs-2018

Ростовські козаки обіцяли не бити чоловіків, що цілуються, на ЧС-2018

 • 46060 переглядiв

КИЇВ. 4 червня. УНН. У Ростові-на-Дону понад 300 козаків будуть допомагати поліції слідкувати за порядком під час ЧС-2018 з футболу, який проходитиме в Росії. Козаки пообіцяли не бити уболівальників нагайками, втім звертатимуть увагу правоохоронців на представників ЛГБТ, що цілуються. Про це повідомляє УНН з посиланням на проект "Радіо Свобода" “Настоящее время” .

Раніше представники козачих організацій розповіли, що будуть працювати в лівобережній зоні Ростова-на-Дону, біля стадіону "Ростов-Арена", біля аеропорту, в фан-зоні на Театральній площі, а також на центральних вулицях.

Ростовські козаки стверджують, що при охороні порядку будуть беззбройні і навіть нагайки залишать вдома. Водночас застосовування фізичного впливу вони не виключили.

"Все буде залежати від поліції. Якщо поліція буде розбороняти, то і ми можемо посприяти. Якщо поліція буде припиняти якісь правопорушення, ми будемо дивитися і допомагати їм всіляко. Зауваження можемо зробити. Попросити, щоб поводилися культурно. Але штрафувати або що-небудь робити може тільки поліція, ми на це не маємо ніякого права", - розповів виданню козак-дружинник Дмитро Воскресов.

Водночас чимало людей висловили побоювання, що під час Чемпіонату світу козачі патрулі можуть почати переслідувати ЛГБТ-уболівальників. Самі ж донські козаки обіцяли вести себе максимально терпимо.

"Якщо два чоловіки будуть цілуватися на Чемпіонаті світу, ми підкажемо поліції звернути на них увагу, а далі це вже справа поліції", - заявив Олег Баранніков, начальник управління з організації та координації діяльності козацьких дружин.

Оцінити роботу козаків зможуть вболівальники з Бразилії, Уругваю, Кореї, Мексики, Ісландії та Саудівської Аравії, адже команди саме цих країн в червні гратимуть матчі в Ростові.

Як повідомляв УНН, 5 тисяч українців купили квитки на матчі фіналу Чемпіонату світу з футболу до Росії.

Міністерство закордонних справ України зробило заяву у зв’язку з проведенням у РФ фінальної частини чемпіонату світу з футболу, наполегливо рекомендувавши українцям не їздити до Росії на ці змагання.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що вважає "необачним" для українців їхати на ЧС з футболу до Росії.

Українські Національні Новини

УНН Lite