rosiyskiy-vinischuvach-znovu-zavdav-udaru-po-amerikanskomu-bezpilotniku-nad-siriyeyu

російський винищувач знову завдав удару по американському безпілотнику над Сирією

 • 702117 переглядiв

КИЇВ. 27 липня. УНН. Російський винищувач у середу, 26 липня, випустив сигнальні ракети та вразив американський безпілотник над повітряним простором Сирії. Про це пише AP з посиланням на Білий дім, передає УНН. Це вже друга подібний інцидент за добу та шостий – за останній місяць.

Деталі

Сполучені Штати заявили, що російські військові літаки пролетіли небезпечно близько до американських безпілотників. Це викликало питання, що США, можливо, доведеться зробити у відповідь.

Двоє офіційних осіб США підтвердили, що новий удар російського винищувача пошкодив дрон MQ-9 Reaper. Чиновники не були уповноважені публічно обговорювати це питання та говорили на умовах анонімності.

Цитата

«Цього тижня російський винищувач вже пролітав небезпечно близько до нашого безпілотника, який виконував місію з протидії бойовикам «Ісламської держави» в Сирії», — заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

Доповнення

Вона не надала інших подробиць, але сказала, що «наближення Росії до американських безпілотників і випуск сигнальних ракет над ними під час рутинної місії» порушує міжнародні норми.

Нагадаємо, напередодні з'явилося відео, як російський винищувач випустив сигнальні ракети по американському безпілотнику в Сирії. 

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Харківського прокурора судитимуть за хабар $35 тисяч

     • 531869 переглядiв